Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Autentické špagety carbonara podle Emanuela

Hodnocení receptu je 4,9 (78×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Traduje se, že špagety Carbonara vznikly v Římě. Ale s jistotou nemůžeme tvrdit ani to, že je opravdu vymysleli Italové. Ať je to s jejich původem jakkoliv, zásadní jsou použité suroviny. Kvalitní a poctivé ingredience, žádné náhražky, vytvoří tu báječnou chuť.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 233 kJ /
1 012 kcal
Bílkoviny81,94 g
Tuky73,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,81 g
Sodík 3,10 g
Sůl5,90 g
Sacharidy6,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme ji na lžíci olivového oleje dohněda a dokřupava. Krok 2: Mezitím přivedeme k varu vodu na špagety, dobře ji osolíme a když začne vřít, špagety do ní vsypeme. Krok 3: V misce rozšleháme žloutky s jemně strouhaným pecorinem, pepřem a malým množstvím soli. Povolíme několika lžícemi vody z těstovin. Krok 4: Na skus uvařené špagety vybereme z vody a vhodíme do pánve s vyškvařenou slaninou. Promícháme, odstavíme ze zdroje tepla, vzápětí vlijeme vaječno-sýrovou hmotu a rychle, ale opatrně vše promícháme, až směs zatuhne. Krok 5: Ihned servírujeme, případně posypané trochou pecorina (nemusí již být).

TIP: Doporučené skladování vajec

Zveřejněno 2. 10. 2011

Poznámka autorky Eliza

Podle pořadu S Italem v kuchyni.

Vím, že podobné recepty tu již máme, ale tento italský zatím chybí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L5Zv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L5Zv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

Vynikající, doma je milujeme :-)

:-)<3:yes::yes: skvělé :-K

Výborné. Díky

Moc dobré, opavdu souhra chutí, to pecorino tam moc nevyčnívá, toho jsem se trošku bála, syn ho nemusí. Akorát jsem barbar, který nemusí těstoviny na skus, nevím proč:-).

Skvělý a opravdu oroginální italský recept, tak jak jsem jej poznal v zemi původu..:yes:

Výborné ! Přidala jsem jen při restování slaniny česnek a moc jsme si pochutnali ! Výborné :-8

Zkousela jsem je dnes poprve, je to rychle a hlavne vynikajici....:-)):yes::yes::yes::yes:

"...vše promícháme, až směs zatuhne."
No, pokud směs zatuhne, tak je něco blbě:-!

Super:yes:

:yes:Bravo.Přesně takhle je dělám já a jsou fakt výborné.Žádná smetana, nebo nedej bože eidam....:-S.

Karolína Toušková 16. 4. 2014 15:17
Dnes je mám v merku, tak držte palečky, aby se povedly. Je to tak jednoduché a ještě mě nikdy nenapadlo si je udělat :-)) Nicméně zkusím ještě posypat čerstvou petrželkou :-K

Alena: Děkuji Vám i všem předchozím kladně hodnotícím. Jsem ráda, že se podle mých receptů zde dobře vaří, o to jde. Protože já jsem takový snaživý amatér, který své úspěchy v kuchyni rozdává dál, a vždycky jím budu...:yes: Konkrétně tento recept jsem do puntíku obšlehla z pořadu "S Italem v kuchyni"..
Bodů se vzdávám a přeposílám je italským autorům...:-K;-)

Eliza: Elizo, moc díky za tento recept, dnes jsme si moc pochutnali. Vaše recepty jsou mi často předlouhou a ani dnes nezklamaly ! :-K Díky!

miluji špagety a tyto patří mezi moje oblíbené..:-p:-p:-p:yes:

Ještě jsem nevyzkoušela, ale už se mi sbíhají sliny. Pancetta je dost drahá a anglická nebývá vždy kvalitní, ale už mám vyzkoušenou prodejnu, kde mají výborný a i skoro libový staročeský špek, tak ho použiju. Dávám za jedna.

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
špagety carbonara s italem v kuchyni, špagety carbonara, špagety carbonara recept, spageti carbonara od itala v kuchyni, spagety carbonara pohlreich, s italem v kuchyni spagety carbonara, s italem v kuchyni recepty špagety, špagety podle pohlreicha, těstoviny carbonara pohlreich, emanuel ridi recepty, emanuel ridi, špagety carbonara-emanuel ridi, recepty emanuela ridiho, carbonara recept, omáčka na špagety carbonara, s italem v kuchyni carbonara, spagety carbonara video, omáčka carbonara, recept spagety carbonara, recept na špagety carbonara

Suroviny:
těstoviny špagety, pancetta, žloutek, pecorino, olej olivový, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu