Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 084 kJ / 737 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,36 g |
Tuky | 1,67 g |
Vláknina | 27,11 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 359 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 129,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve maso naložíme aspoň den dopředu do marinády z oleje, soli, pepře a bylinek.
Krok 2: Připravíme větší kastrol a rozehřejeme olej. Na něm zprudka osmahneme maso ze všech stran. Zalijeme vínem a necháme zredukovat.
Krok 3: Poté maso vyjmeme a přidáme na různě velké a šikmě nakrájené kostky zeleniny.
Krok 4: Zeleninu restujeme spolu s větvičkami rozmarýnu a tymiánu asi 10 minut. Pak přidáme cibuli na kostky, povidla, protlak a cukr. Pokapeme rumem a restujeme.
Krok 5: Vložíme zpět maso a zalijeme vývarem, aby maso bylo pod hladinou. Vaříme do měkka.
Krok 6: Omáčka se moc už nemusí zahušťovat, je to dost husté, ale záleží kolik kdo chce omáčky, tak se přilije vývar a zahustí perníkem.
Krok 7: Dochutíme solí, pepřem a podáváme s bramborovými knedlíky, lokšemi nebo bramborovými plackami.
Zveřejněno 21. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zajíc na divoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WXxW
Moje poznámka
Zajíc na divoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WXxW
Nejnovější recepty
Jehněčí válečky pečené v kapustě
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí kůže plněná nádivkou
Přidáno před 13 hodinami
Jednohubky s vajíčkem, salámem a ředkvičkou
Přidáno před 13 hodinami
Jarní, levná vajíčková pomazánka
Přidáno před 13 hodinami
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno 12. 3. 2025 20:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrový bulgur
TondaJ před 41 minutami
Makový (ořechový) závin od Lidušky
tiborbarsony před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Eranis před 2 hodinami
Celerovo - sýrové placičky
Kucharice před 2 hodinami
Kotletky z krkovice na zelenině v balkánském stylu
Sahula před 9 hodinami
Ořechový řez z jednoho vejce
Evakuace před 11 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
gatear před 13 hodinami
Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Radek2112 před 13 hodinami
Kapustový prejt
Stepkavera před 14 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 14 hodinami
Tématické fráze:
zajíc recepty,
recept na zajice,
příprava zajíce,
recepty na zajíce,
marináda na zajíce,
zajíc recept,
recept zajíc,
zajic na divoko-recept,
recepty zajíc,
nejlepší recept na zajíce,
zajíc - nejlepší recepty,
recepty ze zajíce,
zajíc nadivoko,
pečený zajíc na divoko,
zajic priprava,
zajiz recepty,
pečený zajíc,
zajíc nejlepší recepty,
zajíc pečený na divoko,
zajíc na bylinkách
Suroviny:
zaječí zadní běhy,
zaječí přední běhy,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
cukr,
víno červené,
rum,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř celý,
jalovec,
sůl,
rozmarýn,
tymián,
povidla švestková,
protlak rajčatový
Komentáře (7)