Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchtičky s krémem

Hodnocení receptu je 4,9 (195×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby kynutí

80 min (55 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Připravit maličké buchtičky z kynutého těsta ve vanilkou vonícím krému není nějak náročné a vznikne plnohodnotný sladký pokrm, který si rádi dají děti i dospělí.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 216 kJ /
4 354 kcal
Bílkoviny115,50 g
Tuky63,98 g
Vláknina24,66 g
Cholesterol 309 mg
Sodík 928 mg
Sůl2,23 g
Sacharidy806,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozdrobíme do misky, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. Krok 2: V míse smícháme mouku se špetkou soli, přidáme zbytek cukru a vanilkový cukr, citronovou kůru a promícháme. Krok 3: Přidáme rozpuštěnou vlahou Heru, kvásek a mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Vypracujeme hladké těsto a necháme alespoň 1/2 hodiny v teple vykynout. Krok 4: Po vykynutí dáme těsto na pomoučněný vál, propracujeme a tvoříme malé buchtičky, které rovnáme na vymaštěný plech vedle sebe. Buchtičky promastíme rozpuštěnou vlahou Herou i mezi sebou a necháme je chvilku kynout. Krok 5: Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C dozlatova. Krok 6: Krém: 500 ml mléka dáme vařit. Ve zbytku (150 ml) rozkvedláme pudinkový prášek, cukr a rum a nalijeme k mléku na plotně. Vaříme do zhoustnutí. Krok 7: Na talíři buchtičky přeléváme krémem.

TIP: Oblíbené recepty na buchtičky s krémem

Zveřejněno 4. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchtičky s krémem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nkE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchtičky s krémem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nkE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (122)

Skvele testo na buchticky, jine uz nedelame! <3 Heru nahrazuji maslem, testo je krasne vlacne, vonave. Udelam jich vic a zbytek zamrazim, kdyz pak potrebuji sahnout po rychlem obede nebo veceri pro deti, tak jako kdyz najdes :-8

Tyto buchty jsem pekla už několikrát. S těstem se dobře pracuje, krásně vykyne a buchty jsou nadýchané a dobré. :yes:

Upekla jsem, ale buchticky nebyly az tak dobre, jak jsem ocekavala.Testo nebylo nadychane, zklamani

Výborný recept. <3 Těsto jsem udělala v domácí pekárně a místo Hery použila máslo. Chutnají moc dobře :-)

Až na tu heru, tak pěkný recept. Dám máslo, udělám. Jednou za čas, proč ne :-)

Oba palce nahoru! <3:yes:

Alue444: Másla si přece dám rozehřát rovnou více na vymazání pekáčku a potírání buchtiček a pak si odeberu kolik lžic chci:-D

:-)<3:yes::yes::-K

Bylo to dobré, ale nevyhovuje mi že není řečeno kolik gramů másla do těsta patří. Měření na hrnky jsem nějak přežila, ale taky bych raději gramy. Jak mám studené máslo měřit na lžíce než ho dám rozpustit? Nandala jsem větší hrudku do hrnce a nakonec se mi zdály málo vláčné. Kdybych je dělala podruhé, rozhodně bych dala másla víc a také bych použila hladkou mouku, protože z polohrubé nemají hladkou texturu jakou si pamatuju z minulosti. A uvedené množství máčky neodpovídá napečenému množství buchtiček, k 650ml se jich sní asi čtvrtina až třetina, takže toho těsta se vlastně může dělat i poloviční množství.

Místo pracného tvoření buchtiček dpoporučuji dát na plech v celku, prsty roztáhnout a pak potřít rozpuštěným máslem ovoněným vanilkou. Nožem nebo jiným ostrým předmětem (stěrkou) nakrájet na jednotlivé buchtičky. Funguje skvěle! :-*

Zadělala jsem těsto - vše dle návodu, a je řídké… nechám vykynout, a věřím, že budou jako obláček nadýchané ???? už se těším ????

recept je skvělý povedlo se.

Super jednoduchý recept, zvládli ho i synové. Místo Hery dáváme máslo, jinak mňamka :-)

Výborný recept, děkuji :)))

Skvělý recept !!! Už jinak dělat buchtičky nebudu. S těstem se skvěle pracovalo, krásně nadýchané. Heru jsem nahradila Ghí a povrch buchtiček potřela rozpuštěným Ghí vanilka a skořice a ta vůně po celém baráčku <3:-8

Moc dobré :yes: ;-). S těstem se dobře pracovalo.

Jsou moc dobré

:yes:<3 výborné

Mňam, mňam :yes: výborné, jen manželovi přišly málo sladké<3

Dnes jsem dělala a musím říct výborné!!<3 Už jsem si recept uložila :-8

Dnešní premiéra...povedla se na výbornou. Díky za recept:-):yes:

Skvělý recept už po několikáté dělám . Doma všem moc chutná

Moc dobrý recept na buchtičky:) manžel se synem chválili a snědli jedním dechem. Ukládám a určitě jsem nedělala naposledy.

Výborné buchtičky!!! :-K Dělala jsem je prvně, tak jsem nevěděla jak na ně, nejprve každou zvlášť, pak mě napadlo, rozkrájet na dílky váleček a už to šlo. Mléka jsem dala celý hrnek, jinak jsem to měla moc tuhé. Moc chutnalo, děkuji za recept, určitě budu péct i nadále ;-)

Mě by spíš zajímalo jak velké hnecky?? Mám doma 4 -5 velikosti..nebo je to jedno s tím že na vše použiju stejný hrneček?

Žaneta: Přesně tak jak píšeš, na všechno stejnou velikost .. Já používám 230 ml :-)
Jsou vynikající! <3

:yes: trochu jsem upravila recept ................. přidala jsem mléko a heru :yes:

vyzkouším buchty

fujjjjjjjj já se přežrala výborný :yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Super těsto :-) dělala jsem kynuté těsto poprvé, nakynulo, bylo krásně vláčné a teď čekám na výsledek, až vytáhnu buchtičky z trouby :-) zatím vypadají moc dobře, tak uvidíme :-) díky za recept!!!:yes:

Opravdu moc dobré těsto, dělám už po několikáté a vždy se buchtičky povedou.Příště vyzkouším těsto na plněné buchty :yes: bod přidělen ne za fotku,ale za dobrý recept..a hlavně rychlý hrnkový;-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
buchtičky se šodo, dukátové buchtičky nejlepší rychlý recept, buchtičky se šodou, buchtičky s pudinkem, dukátové buchtičky nejlepší recept, buchtičky se šodo recept, buchtičky se šodo výborné, buchtičky se šodó kluci v akci, dukátové buchtičky kluci v akci, dukátové buchtičky z domácí pekárny, recept buchtičky se šodou, dukatove buchticky, buchtičky se šodou z domaci pekarny, recept buchtičky se šodo, dukatove buchticky recept, recept na buchticky se sodo, domaci dukatove buchticky, testo na dukatove buchticky, recept na buchtičky se šódou, jednoduchý krém na dukátové buchtičky

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, cukr, tuk hera, droždí, vejce, sůl, cukr vanilkový, kůra citronová, tuk hera, mléko, pudink vanilkový, cukr, rum

Přidat fotografie receptu