Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 961 kJ / 5 010 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 144,05 g |
| Tuky | 267,62 g |
| Vláknina | 38,60 g |
| Cholesterol | 773 mg |
| Sodík | 4,43 g |
| Sůl | 10,82 g |
| Sacharidy | 490,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zo všetkých prísad na cesto vymiesíme pevné cesto, ako na rezance. Podľa toho pridávame vodu.
Krok 2: Náplň pripravíme zmiešaním všetkých surovín.
Krok 3: Cesto vyvaľkáme na tenko, narežeme na štvorce asi 6x6 cm a do každého dáme lyžičkou náplň.
Krok 4: Každý štvorec zlepíme dobre do trojuholníka alebo obdĺžnika (podľa toho, ako sme narezali a ako sa lepšie zlepí).
Krok 5: Pirohy varíme vo vriacej osolenej vode asi 10 minút (vody dáme dostatok a po vložení jemne podoberiem vareškou, aby sme ich oddelili od dna). Varíme postupne, nie všetky naraz. Potom vyberieme, necháme odkvapkať a varíme ďalšiu dávku.
Krok 6: Slaninu narežeme na malé kocky a rozškvaríme. Na nej opečieme narezanú cibuľu.
Krok 7: Pirohy prelejeme opraženou slaninou a cibuľou, jemne premiešame a podávame.
Zveřejněno 29. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatarčené pirohy (pohankové pirohy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NB0v
Moje poznámka
Tatarčené pirohy (pohankové pirohy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NB0v
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 7 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 8 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 9 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 9 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
pirohy z pohankové mouky,
pirohy,
pirohy recept,
slovenske pirohy s tatarcou,
pirohy s tararcou,
pirohy s tatarkou,
pirohy slané,
pirohy tmave mouky,
zemplin pirohy
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka pohanková,
vejce,
olej,
sůl,
voda,
tvaroh,
vejce,
sůl,
pažitka,
cibule,
slanina uzená
Komentáře (7)