Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý smetanový dortík

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mischelinka mischelinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min bez doby chlazení

40 min (40 min příprava, bez doby chlazení)

Nepečený dort s čerstvým ovocem patří mezi jedno z klasických letních potěšení. S naším receptem na smetanový dortík si léto připomenete i ve chvíli, kdy nemáte po ruce čerstvé ovoce.

Suroviny pro 1 kus

forma 26 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 376 kJ /
807 kcal
Bílkoviny14,56 g
Tuky4,92 g
Vláknina1,84 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy175,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dortovou formu vyložíme potravinovou fólií. Krok 2: Do misky dáme pudinkový prášek, šlehačku, ztužovač, mandarinkový kompot a metličkou důkladně promícháme až směs zhoustne. Krok 3: V jiné misce promícháme zakysané smetany s cukrem a skořicovým cukrem a obě směsi spojíme. Krok 4: Piškoty poklademe na dno formy, pokapeme džusem a dáme vrstvu smetanového krému, postup opakujeme, končíme piškoty na povrchu a posypeme je kakaovým práškem. Krok 5: Dáme vychladit. Po vychlazení a ztuhnutí krájíme.

TIP: Další nepečené moučníky

Zveřejněno 6. 6. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý smetanový dortík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6GzQ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý smetanový dortík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6GzQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

:-K

:-p:-p:-p:-p:-p

Asi blbý dotaz-ale ten kompot se tam dá celý?I s tou štávou?

mischelinka: zkusím to, recept mám se želatinou, ale ta má trochu pachuť:-*

Zobrazit 4 starší odpovědi

na tomto recepte sa nedá nič pokaziť....moja rodina miluje takéto maškrtky...:yes:

krásně to vypadá a chutnat bude stejně tak.. ne-li líp:-8;-):-p:yes::yes:

:-p:yes::yes:

:-p:yes::yes:

Dělám velmi podobně a vždycky se zavděčím : rychlé, chutné, osvěžující, nenáročné na suroviny, s možností mnoha různých obměn:yes::yes:

Mischelinko, dělám téměř stejně a u nás se tomu říká "Božská mísa"-dělám to po mamince do mísy a je to výborná záležitost. Já ještě ty piškoty máčím v černé kávě. Dávám ti 9.bod:yes:

:yes::-*taky můžu

Vynikající:yes::yes::yes:Rychlovka a velká dobrota:yes:

Tématické fráze:
rychly dortik, rychlé dortíky, dortik za studena, smetanovy dortik, smetanový dort za studena, rychlí dortík, dort za studena z kysané smetany s želatinou, dortíky za studena, rychlodortík, rychlý mini dortík, dortík ze zakysanky, rychlý dortíky, pomerančový dort za za studena, dortik, rychlý mini dortíky, recept smetanový dortík, dortík ze smetany, dobroty ke kave za studena, dortík rychlý, dortík za studena ze zakysané smetany

Suroviny:
piškoty dětské, kompot mandarinkový, smetana ke šlehání, pudink vanilkový, ztužovač šlehačky, cukr moučkový, cukr skořice, smetana zakysaná, džus pomerančový, kakao

Přidat fotografie receptu