Postup přípravy
Jde víceméně o sváteční (postní) jídlo. Šneky zapékáme na táccích (keramika, kov) pro tento účel vyrobených, nebo na pánvi ve vrstvě soli. Zakládáme se šnečím příborem. Rozpuštěné máslo z domečku vylijeme na sousto pečiva, z ulity vidličkou vyndáme maso, dáme je na pečivo a jíme. Pokud nemáme šnečí příbor, vystačíme si i s papírovým ubrouskem na uchopení vřelého domečku a maso "vylovíme" párátkem (je to jednodušší a pohodlnější než jíst příborem). Ovšem, chcete-li si u stolu užít trochu legrace, pořiďte si ten příbor – plži ožijí, a jak říká J.R. v Pretty Woman, jsou to "svině klouzavý!"
Zveřejněno 25. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hlemýždi (šneci) po burgundsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mj00
Moje poznámka
Hlemýždi (šneci) po burgundsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mj00
Nejnovější recepty
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 1 hodinou
Boží milosti
Přidáno před 13 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 23 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické palačinky
Coolbins před 1 hodinou
Argentinská křídla
wimra před 2 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Moanka před 2 hodinami
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 9 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 10 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 11 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 11 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 11 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 13 hodinami
Tématické fráze:
šneci s bylinkovém másle,
šneci k jídlu,
hlemyzdirecept,
šnečí maso,
sneci na jidlo,
hlemiždi recept,
recept na hlemíždě,
šneci recepty plži,
šneci na másle,
šneci po burgunsku,
šneky po burgundsku,
šneci na víně,
hlemíždě po burgunsku,
šneci recepty,
recept na šneky po burgunsku,
recept na hlemýždě na víně,
jak jist hlemýžďe,
příbory na hlemýždě,
šneci na česneku,
šneci plži recept
Suroviny:
šnek,
zelenina kořenová,
cibule,
koření divoké,
sůl,
máslo,
petrželka,
česnek,
sůl,
pepř
Komentáře (5)