Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočková polévka se zeleninou

Hodnocení receptu je 4,9 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby namáčení čočky

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby namáčení čočky)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 447 kJ /
1 541 kcal
Bílkoviny55,00 g
Tuky89,50 g
Vláknina47,86 g
Cholesterol 53 mg
Sodík 1,33 g
Sůl3,25 g
Sacharidy106,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čočku přebereme, umyjeme, zalijeme studenou vodou a necháme asi 2 hodiny stát. Krok 2: Petržel, celer a mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na hrubé nudličky. Krok 3: Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a slaninu nakrájíme na malé kostičky. Krok 4: Vodu z čočky slijeme, zalijeme novou vodou (nebo vývarem) a dáme vařit. Krok 5: Na oleji usmažíme cibuli do sklovita se slaninou a poté ještě krátce krátce na ní orestujame zeleninu. Krok 6: Jakmile je čočka téměř měkká, tak do ní přidáme zeleninu, jíšku a asi 5 minut povaříme. Krok 7: Polévku dochutíme solí, pepřem, oloupaným a nastrouhaným česnekem a petrželkou.

TIP: Nejčastější chyby při vaření čočkové polévky

Zveřejněno 1. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zlA8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zlA8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Taktéž dávám do čočkové polévky kořenovou zeleninu, ale hned zároveň s čočkou a neorestovanou. Polévku pak zahustím cibulovou jíškou, slaninu nedávám, ale někdy přidávám lehce osmahnutou drobněji nakrájenou uzeninu. A dochucuji ještě i octem. :-K

V zimě nádherné hřeje, čočka nikdy nezklame:-K. Vbodny doplněk je osmažená máslová houstička

:-)<3:yes::-K

Dlouho jsem čočkovku neměla a na této si pochutnala celá rodina.

Polívka výborná. Zrovna jsem dovarila.Zahuštěno kukuřičnou moukou. Jsme bezlepkáči.Určitě ukládám do receptů:yes::-K

Hledala jsem čočkovou bez uzeniny. Tahle je vynikající. Díky za recept.

rihana: Jsem ráda, že vám chutnalo.

Já sem chodím spíš pro inspiraci, dřív, když jsem sem vlezla, měla jsem po 10ti minutách hlad jak vlk a slintala jsem si na klávesnici, teď to má ale úplně opačný efekt :-((, asi sem budu chodit držet dietu :-D

hanahcotton: povedala si to diplomaticky, mňa napádajú aj expresívnejšie výrazy.

magdalenka:možná začnu opět chodit až po soutěži:-S...je mi tady z toho zle:no::no:

Hanička, nič nezmôžeš, valí sa to a valí...je to absurdné celé. ;-(

Celkem jsou na topkách 3 stránky čočkových polévek:-//...s česnekem, s uzeným, s kořením, s mrkví, s kroupami, a dalších ..,,milión" přísad, podle kterých se polévky pojmenovávají.:no:
Pro soutěžící, kteří zde zahlcují stránky bezduchými recepty, to je asi těžko pochopitelné, jak pracovat s vyhledávačem a proč sem nedávat téměř duplicitní recepty.

Přijde mi to nelogické a hloupé. A to, že se nikomu už nechce přiřazovat pod recept ostatní podobné recepty ještě neznamená, že tu podobný recept není.:-!

Tématické fráze:
čočková polévka bez jíšky, zeleninová polévka s čočkou, čočoková polévka, čočkova polévka top recepty, čočková polévka s mrkví, čočkova polevka, zahuštění čočkové polévky, čočková se zeleninou, top recepty čočková polévka, zahuštění polévky, recepty čočková polévka se zeleninou a klobáskou, jíška do čočkové polévky, čéčková polévka, cockova polevka bez zahusteni, čočková polévka s brambory a zeleninou, zeleninová polevka, čočková zeleninová polévka, čočková zeleninová polévka, recept na čočkovou polévku se zeleninou, čočková polévka s bramborem a zeleninou

Suroviny:
čočka, cibule, petržel, celer, mrkev, olej slunečnicový, česnek, jíška, sůl, pepř mletý, petrželka sušená, slanina anglická, voda

Přidat fotografie receptu