Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Spezzatino

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

znamenivah znamenivah

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 461 kJ /
827 kcal
Bílkoviny24,37 g
Tuky30,89 g
Vláknina32,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 127 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy100,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve větším kastrolu rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte po částech maso, obalené v mouce a restujte ho dohněda na středně vysokém plameni. Opečené maso vyndejte z kastrolu a osušte na papírovém ubrousku.Do výpeku v kastrolu přilijte zbylý olej, přisypejte šalotky, česnek a restujte. Krok 2: Přilijte víno a výpek odškrábněte vařečkou ode dna. Přidejte drcená rajčata, 1 hrnek vývaru, bylinky a dochuťte solí a pepřem.
Přidejte opečené maso a přiveďte k varu. Zakryjte poklicí a nechte pozvolna asi 1-1,5 hodiny dusit. Občas promíchejte. V polovině doby dušení přidejte mrkev. Krok 3: Po uplynutí doby přisypejte pokrájené brambory. Pokud je omáčka příliš hustá, dolijte ještě vývarem. Povařte dalších asi 20 minut, dokud není maso naprosto měkké a brambory hotové. Hrášek přidejte 5 minut před dokončením. Na talíři dozdobte pokrájenou petrželkou.

Zveřejněno 11. 1. 2017

Poznámka autora znamenivah

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Spezzatino

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0jDN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Spezzatino

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0jDN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Dělala jsem tenhle recept z vepřového plecka a nedala jsem brambory do jednoho hrnce, ale uvařila jsem rýži:-p moc nám to chutnalo :yes:

Prima Fresh ?

mika59: ano, doslova okopírováno - a opět bez uvedení zdroje:no: Při přidání receptu je přece napsáno "Recepty nekopírujte z jiných webů bez souhlasu autora":no:
http://fresh.iprima.cz/recepty/spezzatino

znamenivah 11. 1. 2017 17:08
Majkaa: Nemusíte maso osouset. Já to dělala,protože se maso restuje na polovině množství oleje a jelikož je obalené v mouce,nasákne olej. Tím okapanim se ho trošku zbavím. Na druhé polovině oleje se restuje zbytek surovin. Ano , pak se vloží zase do hrnce, ale pro *dobrý pocit* jsem ho osousela.Zalezi na vás.:-p

znamenivah: Recept jsem si už vytiskla, určitě ho někdy vyzkouším:-p

Není na škodu, osušit maso papírovým ubrouskem, když se stejně vloží zpět do šťávy, nebo jsem nepostřehla v receptu jiný význam proč se to dělá:-? Jinak se mi recept líbí:yes:

Mám moc ráda recepty do jednoho hrnce :yes:. Kližku mám v lednici, ale slíbila jsem koprovku a gulášovou polévku:-O, tak příště:-K.

Tématické fráze:
primafresh.cz, hovězí spezzatino, spezzattino, primafrescz, primafres.cz, zpezzatino, telecí spezzatino, spezatino recept, primafresh.cz recepty cz, wwwprimafresh, www prima fresh, primafresh.cz/, vepřové spezzatino, hovězí plec na houbách prima fresh, italské spezzatino z hovězího masa, wwwprimafresh cz, spezatino, www,primafresh.cz, primafresh.cz zeleninove zavitky, masova rostenka italsky

Suroviny:
kližka hovězí, cibule šalotka, mrkev, česnek, víno bílé suché, rajče drcené, vývar hovězí, koření italské, sůl, pepř, hrášek mražený, brambory, olej, maso, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu