Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát z červené řepy

Hodnocení receptu je 4,6 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby chlazení

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Velmi jednoduchý recept, jak si uchovat až do podzimu salát z červené řepy. Úžasnou výhodou je, že ho netřeba zavařovat a je v lednici kdykoliv při ruce. Červená řepa, navíc podpořená účinky křenu, zajisté posílí naší imunitu.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 280 kJ /
784 kcal
Bílkoviny26,00 g
Tuky4,00 g
Vláknina34,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 900 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy144,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cviklu umyjeme a v šupke uvaríme. Krok 2: Vychladnutú ošúpeme, nastrúhame na jemno (na strúhadle s drobnými slzičkami) a na rovnakom strúhadle nastrúhame chren. Krok 3: Vmiešame do cvikly, prilejeme pohár studenej vody (množstvo tak, aby nebolo príliš veľa šťavy), vsypeme rascu, pridáme cukor a ocot. Krok 4: Premiešame a necháme zopár hodín postáť, aby sa cukor roztopil. Krok 5: Potom premiešame, ochutnáme a podľa potreby docukrujeme, ochutíme ešte octom, prípadne pridáme chren. Cvikla musí mať príjemne sladko-kyslú chuť a byť jemne štipľavá od chrenu (množstvo dáme podľa svojej chuti). Krok 6: Podávame ako prílohu k mäsitým jedlám ako čalamádu alebo kyslé uhorky, ale je dobrá aj k bezmäsitým jedlám (nokerle s vajíčkom, francúzske zemiaky a pod.). Krok 7: Cviklu odložíme do veľkej fľaše a dáme do chladnejšej miestnosti. Netreba sterilizovať, pokiaľ nie je vyslovene teplo, vydrží dlho.

TIP: Jak se zavařuje červená řepa

Zveřejněno 15. 2. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYx1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYx1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

cigorka: :-) Ten maslový chlebík stačí, veru. ;-) Žiadny nálev nevarím, pretože tam žiadny ani nie je. Vody dávam podľa šťavnatosti cvikly, ak je veľmi šťavnatá, tak žiadnu vodu ani nepridám. Len ocot a cukor + rasca. Niekedy je to pol pohára, proste koľko treba. Cvikla nesmie plávať v náleve, ak naberiem na vidličku, nič nesmie kvapnúť . ;-)

Výborný šalát, ale ja repu strúham na hrubo chren na jemno a nálev varím a pridávam soľ.Stačí mi k tomu maslový chlebík;-)

Tenhle salát je moc dobrý, jen přidávám ještě olej. Udělám ho do 2l sklenice a je v lednici. Manžel si ho oblíbil a dává si ho jen tak později večer k televizi:-) Ještě jsem si vzpomněla, řepu na hrubém struhadle, křen na jemno. Nevím, jestli dáváte sůl, ale já ten salát i trochu solím:-)

tejaja: Terko, nic se nepřebilo;-) tím kořením to bylo jenom jemně aromatizované, všem moc chutnalo, od teď bde cvikla častým hostem u rebíků;-):-D:yes::yes:

rebeka: Ďakujem Naďka ;-):-8
Fenykel a anýz sa v našich končinách nepridáva, lebo sú to koreniny veľmi aromatické a šalát nemá prebiť chuťou hlavné jedlo, ale samozrejme použiť môže každý podľa svojej chuti, čo chce. ;-):-8

:-):-p:yes:+

Terezko, přidávám ti další bodík a obrázky;-)
řepa je vynikající:-p:-p:yes::yes:
trošku jsem si postup upravila:-8 do nálevu jsem přidala lžičku fenyklu a anýzu, nechala přejít varem a po vychladnutí nalila přes cedník na řepu..výborná chuť:-p:yes::yes:
děkuji za recept, budu dělat častěji:-):-K

Papričko, tak polievka z cvikly tu už bola, ale neboli fotky. Teraz sme dojedli, tak fotky prikladám. Mrkni http://www.toprecepty.cz/recept/2772-zapecena-pole...;-);-);-)

Merylas, u nás dostať len tú klasickú okrúhlu a potom z tých podlhovastých len Renovu, ale priznávam bez mučenia, že sme polovicu záhrady, na ktorú sme sadili, zlikvidovali - osiali sme ihriskovú trávu;-) A o koľko menej práce a dvom nám to stačí ;-):-D:-D:yes:

Tejajo, já tu Renovu pěstovala, možná už jsou teď nové a lepší odrůdy, to už nevím, já už mám zahrádku hlavně kytičkovou a jen malý kousek mám na zeleninu a to spíš jen na natě a nějaké bylinky ;-)

Merylas, ak si posadíš cviklu RENOVA, to je tá podlhovastá, tak sa ti bude lepšie uskladňovať a je aj nutrične hodnotnejšia ;-);-);-)

Jasně že je to věc chuti ;-) Zkoušela jsem i s kminem, ale vrátila se k fenyklu, ale všeho s mírou, jak se říká :-D Já si řepu pěstovala na zahrádce, neměla jsem dobré podmínky pro skladování, tak jsem ji zavařila. Jinak ten čerstvý salát vydržel nějakou dobu v chladničce, ale zas tak moc ve velkém řepu nekonzumujem. Prostě jen občas :-))

Paprička, ak miluješ cviklu, tak ti zajtra alebo pozajtra vložím výborný receptík, dnes ešte ;-):-Ddojedáme chladničku

Fenykel sa nám zdá trocha aromatický, robievali sme preto vždycky s kmínom, ale to je vec chuti a zvyku :-D;-) Zavárať ho netreba, ocot a chren ho chránia pred skazením, 3 týždne vydrží v pohode, ale to málokedy, pretože ho dovtedy dávno zjeme:-D:-D:-D Keď sa minie a máme chuť, urobím vždy zase čerstvý, je chutnejší ako zaváraný. Ja dokážem zjesť 3-litrovú fľašu na posedenie, len tak, bez všetkého...:-D:-D:-DSom pažravec, však ?;-);-)

Červenou řepu miluju:-p, ale jsem doma opět sama:-(. Takže sijji kupuju už zpracovanou:no:.
Terezko, tvůj salátek bych si dala hned :yes::yes::yes: Dávám bodík;-)

Načíst další komentáře (7)

Tématické fráze:
salat z cervene repy, červená řepa salát, salát z řepy, salat s cervene repy, salát z červené řepy recept, recepty z cervene repy, recept na salát z červené řepy, červená řepa recepty salát, zavařování červené řepy, salát z červené řepy recepty, salát červená řepa, recept salát z červené řepy, sterilizace červené řepy, recepty salat z cervene repy, cervena repa zavarovani, jak zavařit červenou řepu, salaty z cervene repy, červená řepa sterilizace, červená řepa saláty, recepty z červené řepy saláty

Suroviny:
řepa červená, kmín celý, cukr krystal, ocet, křen

Přidat fotografie receptu