Domácí hovězí ve "vlastní šťávě"
Tento pokrm je známý svou jemností a šťavnatostí, která vzniká pomalým dušením hovězího masa ve vlastní šťávě. Výsledkem je lahodné a aromatické jídlo, které se hodí jak na všední den, tak i na slavnostní tabuli.
Suroviny pro 1 dávka
2,25 litru hotové směsi
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 680 kJ / 6 377 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 416,00 g |
Tuky | 523,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,41 g |
Sodík | 4,76 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 1,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z opláchnutého a osušeného masa odstraníme blány a šlachy. Maso nakrájíme na menší kostky o velikosti cca 3 cm x 3 cm, vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce a promícháme se solí a sádlem, které jsme také nakrájeli na kostky.
Krok 2: Do hrnce můžeme na vyvaření přidat blány a šlachy. Vše zalijeme vývarem a zakryjeme poklicí. Keramickou nádobu postavíme do pomalého hrnce, zapneme na II. stupeň a vaříme 6 hodin.
Krok 3: Měkké maso rozšťoucháme šťouchadlem na brambory na námi požadované kousky, nandáme do sklenic a uzavřeme šroubovacím víčkem.
Krok 4: Maso také můžeme se stejným množstvím ostatních surovin uvařit v papiňáku, kde bude zcela měkké za 60 minut.
Krok 5: Pokud budeme chtít maso uskladnit delší dobu, naplněné sklenice zavaříme.
Na dno velkého hrnce dáme utěrku, naskládáme sklenice a zalijeme do poloviny vodou. Přiklopíme poklicí a od doby varu vaříme na slabém plameni 60 minut. Druhý den tento proces zopakujeme. Krok 6: Takto připravené maso chutná namazané na čerstvém pečivu.
Hodí se do rychlých přesnídávkových polévek, na špagety, rizoto i pomazánku.
Na dno velkého hrnce dáme utěrku, naskládáme sklenice a zalijeme do poloviny vodou. Přiklopíme poklicí a od doby varu vaříme na slabém plameni 60 minut. Druhý den tento proces zopakujeme. Krok 6: Takto připravené maso chutná namazané na čerstvém pečivu.
Hodí se do rychlých přesnídávkových polévek, na špagety, rizoto i pomazánku.
Zveřejněno 27. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí hovězí ve "vlastní šťávě"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WAzx
Moje poznámka
Domácí hovězí ve "vlastní šťávě"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WAzx
Nejnovější recepty
Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí retro směs Kohoutek
Přidáno před 7 hodinami
Kachna s jarní nádivkou
Přidáno před 11 hodinami
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 16 hodinami
Masové drůbeží kuličky v houbové omáčce
Přidáno před 19 hodinami
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Charlotta před 5 hodinami
Strouhaný koláč
ZatkovicovaL@seznam.cz před 5 hodinami
Fazolková omáčka
Sahula před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavlina.simr před 8 hodinami
Kuřecí játra s protlakem a zeleninou
alcerm před 9 hodinami
Hlíva ústřičná na paprice a fazolkách
mikii před 9 hodinami
Těsto na pizzu
zateckajosef6 před 10 hodinami
Boloňské špagety
Andyzvesnice před 11 hodinami
Cizrna na paprice s pórkem
Andyzvesnice před 11 hodinami
Tvarohová náplň
pavlina.simr před 11 hodinami
Tématické fráze:
hovězí ve vlastní štávě,
hovězí ve vlastní štávě recept,
hovezi na stave,
hovězí maso na stave,
hovězí maso ve vlastní štávě,
hovězí maso ve vlastní šťávě recept,
hovězí ve vlastní štavě recepty,
hovězí kostky ve vlastní šťávě,
hovězí ve vlastní šťávě - recepty,
hovězí maso v papiňáku,
hovězi na vlastni šťávě,
recept na hovězí ve vlastní šťávě,
zavařené hovězí maso recept,
hovězí ve vlastní šťávě s bramborem recept,
hovězí sádlo,
hovezi na stave recepty,
recept hovezi ve vlastni stave,
zavařené hovězí maso,
hovezí ve vlastní štave,
hovězí maso ve vlastní štáve recepty
Suroviny:
kližka hovězí,
sádlo,
vývar hovězí,
sůl
Komentáře (25)