Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí vývar se zeleninou

Do pomalu taženého kuřecího vývaru přidáme nakrájenou zeleninu dle chuti. Vývar stačí jen osolit, opepřit a podávat s polévkovými těstovinami a nakrájenou jarní cibulkou. Potěší vás silnou chutí, krásnou barvou a příjemnou vůní.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Helush22

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 110 min

120 min (10 min příprava + 110 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí křidélka opláchneme ve studené vodě a vložíme do hrnce spolu s rozpůlenou cibulí. Zalijeme studenou vodou, osolíme a dáme velmi pozvolna vařit při mírné teplotě, dokud maso nebude měkké (cca 1,5-2 hodiny). Krok 2: Potom vývar přecedíme a křidélka necháme trochu zchladnout. Pak z nich obereme maso. Krok 3: Do vývaru přidáme směs zeleniny nakrájené na menší kousky a vaříme. Když zelenina změkne, přidáme obrané maso a dochutíme solí a pepřem. Ke konci vaření přidáme nasekanou čerstvou petrželku a odstavíme. Krok 4: Zvlášť uvaříme kupované nebo domácí nudle. Krok 5: Polévku podáváme s těstovinami a dozdobíme nakrájenou jarní cibulkou.

TIP: Polévkové zavářky a vložky - otázky a odpovědi

Zveřejněno 3. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývar se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y5gA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývar se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y5gA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dělala jsem vývar poprvé a dopadlo to skvěle! Všem moc chutnalo.

:-)<3:yes::yes::-K

Pajaja: přesně tak...právě jsem ji dnes dobaštil....a kuřecí se vařilo max. 40 min. a naprosto vynikající vývárek :)

Chválím:-) Tet jsem jí dovařila a je je výborná:yes:

Pájo holky mají pravdu.Já někdy vařím vývar v PH a to nemá chybu.

+5 za dobrůtku:-p:yes::yes:

Ještě žížalku doplním ,vývar nevaříme při velké teplotě, ale "táhneme" - jen¨aby perlil, ne prudce klokotal. Platí to u všech druhů vývarů - z hovězího dělám vývar i 4-5 hodin. Dělám si vývary do mražáku, takže jich dělám několik litrů.;-)

Pájo, čím déle vaříš, tím chutnější máš vývar ;-) Já na polévku taky vařím maso déle než obvykle :-)

Pěkná polévka i fotky, ale že by se kuřecí křidélka vařila 1,5-2 hodiny? Uvařená jsou tak za 35 minut! ;-):yes: +3

takové polívky mám moc ráda :-p dávám bodík :yes:

Tématické fráze:
kuřecí vývar se zeleninou, kuřecí vývar, kuřecí polévka se zeleninou, kuřecí vývar recept, recept kuřecí vývar, vývar kureci, kuřecí polévka z vývaru, recept kuřecí vývar se zeleninou, recept na kureci vyvar, jak uvařit kuřecí vývar, polévka kuřecí vývar, domácí kuřecí vývar, kuřecí vývar se zeleninou recept, jak udělat kuřecí vývar, kureci vyvar z křidélek, kuřecí vívar, recepty kureci vyvar, kuřecí vývar polevka, vývar se zeleninou, zeleninový vývar

Suroviny:
křídla kuřecí, zelenina, cibule, nať petrželová, sůl, pepř mletý, cibulka jarní, těstoviny polévkové

Přidat fotografie receptu