Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kližka na cibuli s houbovou bramborovou kaší

Hodnocení receptu je 5,0 (47×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Hovězí kližka je úplně skvělá v úpravě pomalým dušením. Jemná, šťavnatá, a pokud bude i dobře zakomponovaná v dvojici s houbami, čeká vás příjemný kulinářský zážitek. Nezapomeňte přidat na talíř i hedvábnou bramborovou kaši.

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 896 kJ /
1 648 kcal
Bílkoviny125,42 g
Tuky45,44 g
Vláknina41,80 g
Cholesterol 355 mg
Sodík 510 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy169,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kližku nakrájíme na plátky a na stranách nařízneme, aby se nezkroutily. Cibuli oloupeme a pokrájíme na proužky. Krok 2: V kastrole rozehřejeme olej se lžící másla, vhodíme cibuli a necháme zesklovatět. Shrneme ji na stranu, vložíme maso a zprudka ho orestujeme. Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, maso by nemělo být potopené a necháme dusit doměkka. Je-li třeba, podlijeme během dušení dalším vývarem, ale opatrně. Měla by zůstat přírodní šťáva zahuštěná jen cibulí. Krok 3: Na pánvi rezehřejeme zbytek másla, přidáme plátky hub, osolíme a dusíme je doměkka. Krok 4: Bramborovou kaši připravíme obyklým způsobem a vmícháme do ní podušené houby (část si můžeme nechat stranou na ozdobu). Krok 5: Na talíře rozdělíme měkké maso, pokryjeme ho dušenou cibulí, podlijeme šťávou, přidáme bramborovou kaši. Tu také ozdobíme plátky hub a hustě posypeme jemně pokrájenou petrželkou a lístky tymiánu.

TIP: Jak připravit hovězí kližku na česneku

Zveřejněno 3. 9. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6M2L

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6M2L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (57)

Skvělá kombinace chutí😀

:-)<3:yes::yes: nádhera recept i foto :-K

Visova Lenka: Moc děkuju, jsem ráda, že chutnalo;-):-) Fotka je krásná, díky:-)

Moc dobré jídlo. Dnes jsem uvařila a všem moc chutnalo. <3

Místo másla dávám olej,když nemám hřibky dám žampiony je to mňamka :yes::yes:

Místo másla dávám olej,když nemám hřibky dám žampiony je to mňamka :yes:

sedlakantonin: děkuji, mám radost, že chutnalo;-):-)

drobet pracnější,ale vyplatí se to:yes:nezbyla ani kapička:-p:-8

Krása:yes::yes::yes:

:-K:yes::yes::yes::yes:To je pecka:yes::yes:

Aha, tak nic, už jsem hodnotila... No ale že jsem chtěla podruhé, to není bez významu...;-):-D:yes:

Zase krása veliká...to ať mi nikdo neříká...:-p. Takže za mě 32. bod a ještě dlouho budu okukovat ty překrásné fotky omamné dobroty a pak jdu spát...možná se bude zdát o lese...:-)

:yes::yes:+32:-)

Ještě jednou vše moc děkuju:-K
Haničko - Tobě i za vyzkoušení, moc mě to potěšilo;-):-)

Hanička 6. 9. 2013 12:49
Dnes jsem dělala a je to skutečně vynikající.Jen jsem neměla hříbky, ale krásné čerstvé podhřiby.:-p

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
hovězí kližka na houbách, hovězí s bramborovou kaší, hovězí kližka recept, hovězí kližka recepty, hovězí klížka, hovězí kližka recept dietní, hovězí maso s bramborovou kaší, hovězí na cibuli, klizka recept, recepty z hovězí kližky ragů, hovězí s kaší, hovězí plátky s bramborovou kaší, hovězí maso na cibulce, recept hovězí kližka, hovězí maso s kasi, klizka recepty, vývar z kližky, recepty hovezi s bramborovou kasi, hovezi na cibulce, steak z hovězí kližky

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, houba hřib, máslo, olej, vývar hovězí, tymián, petrželka, sůl, pepř čtyř barev, brambory, mléko, máslo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu