Babiččina podmáslanka
Ach ty recepty našich babiček ! S každým z nich na nás dýchne vzpomínka na dětství a milované babičky. Polévka, kterou babička postavila na stůl pro hladového vnoučka. Z pár surovin, rychle připravená a přitom chuťově prostě geniální.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 022 kJ / 722 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,40 g |
Tuky | 28,16 g |
Vláknina | 4,68 g |
Cholesterol | 339 mg |
Sodík | 965 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 63,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do vroucí vody (vody dáme pouze tolik, aby byly brambory ponořené, ne více), přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, kmín a sůl. Vaříme pod pokličkou.
Krok 2: Kopr nasekáme. Česnek oloupeme a nastrouháme. Do většího hrníčku nalijeme část podmáslí, rozklepneme vajíčko, přidáme hladkou mouku, kopr, rozkvedláme a za stálého míchání přiléváme k bramborům.
Krok 3: Přidáme zbytek podmáslí, nastrouhaný česnek a mícháme, dokud polévka nezačne vařit. Necháme chvíli probublávat a hlídáme, aby se polévka nepřichytla ke dnu.
Krok 4: Odstavíme, přidáme kousek másla, promícháme, můžeme přidat i kapku 8% octu, podle chuti cukr a servírujeme.
Zveřejněno 6. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččina podmáslanka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k57N
Moje poznámka
Babiččina podmáslanka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k57N
Nejnovější recepty
Žampionové gnocchi
Přidáno před 31 minutami
Salámové rolky s lososem
Přidáno před 1 hodinou
Buffalo kuřecí křídla na grilu
Přidáno před 1 hodinou
Medvědí špenát
Přidáno před 1 hodinou
Kuskusový salát s uzeným tofu
Přidáno před 4 hodinami
Pečené brambory s chřestem
Přidáno 26. 4. 2025 14:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák z horkovzdušné fritézy
MirkaP před 3 hodinami
Houbový pekáček
bobnak před 4 hodinami
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
bobnak před 4 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
pralinkaalenka před 5 hodinami
Tagliatelle se špenátem a kuřecím masem
Januli-holky před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
MARKANITA před 5 hodinami
Hermelín do trouby i na gril
Jasminka4 před 5 hodinami
Guláš na černém pivu
Sahula před 6 hodinami
Kýta na černém pivu
Sahula před 6 hodinami
Krkovička na slanině, zázvoru a černém pivu
Sahula před 6 hodinami
Tématické fráze:
polévka z podmáslí,
koprová polévka od babičky,
jak zamrazit kopr,
podmáslová polévka,
babicciny recepty,
kyselka polévka,
jelení jazyk houba recept,
polívka z podmáslí,
polévka kyselka,
kyselka recept,
recepty z masa které jsou u nás už zapomenutý,
jak zmrazit kopr,
libeček použití,
jelení jazyk houba,
polévka z kefíru,
koprová polévka z podmáslí,
jelení jazyk houba recepty,
recepty koprová polévka od babičky,
podmáslová polévka s koprem,
polívka kyselka
Suroviny:
podmáslí,
brambory typ a,
česnek,
kopr,
kmín celý,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
sůl,
cukr,
ocet,
mouka,
vejce,
máslo
Komentáře (58)