Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česneková polévka - sváteční

Hodnocení receptu je 4,9 (47×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bundada bundada

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Hledáte zázračnou polévku, která vás postaví na nohy? Máme ji tu. Jednoduchá a rychlá na přípravu, dobře zasytí i zahřeje. Už naše babičky tvrdily, že polévka je grunt. Česnek je přírodní antibiotikum, a proto není divu, že je tak hojně v kuchyni využíván.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 656 kJ /
1 830 kcal
Bílkoviny40,30 g
Tuky178,86 g
Vláknina3,92 g
Cholesterol 882 mg
Sodík 2,72 g
Sůl6,63 g
Sacharidy14,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Anglickou slaninu nakrájíme nadrobno, na pánvi ji osmahneme a odložíme. Krok 2: Hovězí vývar přivedeme k varu, přidáme pepř a prolisovaný česnek v množství podle chuti. Pokud je třeba, tak vývar dosolíme. Přidáme taktéž osmaženou anglickou slaninu. Krok 3: Ve vařící polévce necháme srazit rozšlehaná vejce, lehce promícháme, přidáme rozemnutou majoránku a odstavíme. Krok 4: Chléb nakrájíme na kostičky a za častého míchání opečeme na rozehřátém oleji. Krok 5: Polévku podáváme s opečeným chlebem, který servírujeme zvlášť.

TIP: Co jste možná nevěděli o česneku a česnekové polévce

Zveřejněno 5. 8. 2008

Poznámka autorky bundada

Tato polévka je trochu pracná, ale komu nevadí česnek, tak určitě již jinou česnečku vařit nebude. Je to opravdu pochoutka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpVM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpVM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (49)

Vita K.:
"...tento recept co pisete je leda tak udelat rychlovku do talire z uvarenou vodou... "
Jj, máte recht :-)
"Nech brouka žííít" :-K
(film Trhák - spieva Juraj Kukura)

Uprimne ? Polevka z bujonu neni polevka 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️bujon nepouzivam nikdy a nikdy jsem nepouzil … ja si radsi udelam ten vyvar a pouzivam do veskerych zakladu 😉😉tento recept co pisete je leda tak udelat rychlovku do talire z uvarenou vodou v rychlovarce ☺️😉takze ja rozhodne budu delat jinou nez tu z bujonu a maggi🤣🤣🤣

Vyzkoušela jsem, není vůbec pracná, rychlá, dobrá, ideální na zahřátí po lyžování. Maggi jsem vynechala, s bujonem nemám problém. Doporučuji všem, kteří rádi vaří, ale bohužel nemají neomezený čas vyvařovat.
:yes:

Polévka je výborná. Na litr vody jsem dala jednu kostku a už jsem nepřisolovala. :yes::-K

přijdu k mrazáku, vyndám kostku zmrzlýho vývaru, dám do hrnce rozmrazit, mezitím si připravím brambory na kostky, nastrouhám sýr, osmažím kostky chleba, ve vývaru uvařím brambory, poněkud rozředím, pokud se moc vyvařilo, vypnu sporák, přidám česnek, naleju na talíře, sýrem a osmaženým chlebem si poslouží každý sám podle chuti.
naučila jsem si vařit vývar do zásoby, vrchovatý hrnec, pak ho ukládám do mrazáku a když na věc přijde, mám za pár minut na stole hotovou polívku, i bez maggi kostek.

To neumíte uvařit počádnej vývar?

Jinou nevařím,je to rychlé a velmi dobré :-):yes:

musím vyskoušet dám vědět

Co je na ní svátečního z maggi a bujonu? Dělám česnečku z bramborového vývaru, bujon mi přijde strašný! A maggi, fuj!

Nooo,vařím rád a často,česnečku jsem nejedl pěkně dlouho,a když jsem viděl tento recept,dostal jsem na ni chut a ne malou.A že vařím větší množství,tak,jupí,šel jsem do toho:-p
Už je hotová,výsledek vynikající,všem moc chutnalo,skoro 3 litry pryč,paráda...Jen jsem tam přidal také,nějaké brambůrky,na vylepšení,máme je rádi,tvrdý sýr na talířek,před nalitím,jeee,člověk by neřekl,jakou česnečka může udělat radost,hm,prostě taky něco jiného:-p.Jen snad ještě,je mě 56 let,pamatuji si a vím,že nej,nejlepší jídla byly od babičky,na venkově...Proč to píšu...Prosté,snažím se a vařím jak ona,a i podle mé maminky,pochopitelně...Jen,snad:i moje babička i maminka,používaly i nějaký ten "masox" a tekuté koření do polévky taky...Proto,nemám nic proti používání těchto,nepříliš populárních ingrediencí,ale,proč vlastně ne?Jíme horší věci,ale to by byla jiná kapitola...;-)Děkuji za recept,a dávám:-)):-)):-)):-)):-))

Anna Karabová: naprosty souhlas s pani Annou, k tomu 3 vejce na 1 litr polevky, trochu prehnane a kdyz nekdo jeste prida syr a brambory, tak je to jako kdyz varili pejsek a kocicka.

Davidass:přesně, do receptu psát ingredience typu : přidám podravku,masox , dochutím tekutým kořením, kde do prčic jsme to už neumíme vařit???!!!!! jakto dělaly naše prabáby?? u nás na Hané dělám česnečku pouze ze zeleného a sádla, je to žraso : na škvarky se lžičkou sádla stačí lžíce překrájených-pokud bude domácí nejlepší volba,hodím opéct trochu cibule a kousek česnekové natě, libečku, jestli je doma nějaké masenko, --šunka -uzené -malý zbytek, vše do hrnce, podsypu ml kmínem opepřím--NESOLÍM , přidám koř.zeleninku a povařím, jen pro barvu, vytáhnu koření, které vyndat jde a zavařím ze 2 rozšlehaná vejce, dosypu marjánkou,prohřeji, popř dosolím, opeču na sadle nebo usuším topinky do polévky a na talíři ozdobím strouhanou Nivou , žrádýlko , nikdo nehanil :-):-O.........ps, pokud málo solíte -mám vyzkoušené dát špetinku cukru- zesiluje chut a není potřeba sraček ajko je podravka apod------------:-?

Kačule:

:yes:

Polévku lze vylepšit i vodou z vařených brambor. Je to myšleno tak ,že po uvaření brambor se voda nevylévá,ele použije se k uvařeni polevky . Do talíře taky přidávám na kostičky nakrájený tvrdý sýr.

hovězí bujon do česnečky? a ještě do ní rvát maggi a sůl??? to Jsem trochu nepobrala. podle Vašeho receptu jsem ji uvařila, ale bez těch š.tek, jen sůl jsem dala a rodina chválila. lepší dát petrželku.

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
cesnekova polevka, cesnekova polevka recept, česnekova polevka od babičky, česneková polívka, polévka česneková, recept na česnekovou polévku, česneková polévka s bramborem, recept cesnekova polevka, česneková polévka se sýrem, jak se děla česnekova polevka, svatecni cesnecka, recepty cesnekova polevka, cesnecka polevka, polevka cesnecka, česneková polívka recept, česneková polévka s vejcem, česneková polévka z vývaru, výborná česneková polévka, domaci cesnekova polevka, česneková polévka s vajíčkem

Suroviny:
vývar hovězí, česnek, slanina anglická, sůl, majoránka, pepř mletý, vejce, chléb, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu