Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočková polévka ze zbylé čočky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 739 kJ /
655 kcal
Bílkoviny39,14 g
Tuky46,79 g
Vláknina6,31 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 1,43 g
Sůl3,30 g
Sacharidy16,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou zeleninu a nasekanou celerovou nať, ke které přidáme osmažit nadrobno pokrájené uzené maso a nasekaný česnek. Krok 2: Přisypeme zbylou čočku, kterou jsme nedojedli například 1. ledna, pro stažený žaludek :-)) . Krok 3: Vše zalijeme vývarem například z ovaru nebo uzeného kolene, promícháme a povaříme krátce do změknutí zeleniny. Krok 4: Dochutíme solí, pepřem, majoránkou a případně i octem dle vlastní chuti a můžeme podávat. Na talíři můžeme dozdobit čerstvými bylinkami dle chuti. Krok 5: Do čočky na kyselo většinou přidáváme jíšku, tak polévku nemusíme zahušťovat, ale pokud je třeba, můžeme polévku zahustit krátce před dovařením jemně nastrouhanou bramborou. Jednu střední bramboru na kostičky pokrájenou můžeme hned na začátku přidat do polévky se zeleninou.

Zveřejněno 4. 1. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/llX5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/llX5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Uvařeno.Je to klasika,když čočka zbude tak se z ní uvaří vynikající polévka:yes:;-)

jo-jo taky zbude zelí od neděle a je zelňačka,to jsem se naučil od kuchaře na hotelu kam jsem mu chodil před revolucí o prázdninách pomáhat.Tenkrát se nic moc nevyhazovalo jako dnes podle EU.:yes::-D:-D

Taky,:- taky. Čočka.-.čočková polévka. Guláš.-.gulášová polévka:- lada44@seznam.cz:-:-D:-D:-D:-D:-D

Musím se přidat,taky jsem dělala z novoroční čočky druhý den polévku a byla super;-):yes:

Taky dělám. Čočka.....čočková polévka. Guláš....gulášová polévka.:-p

Eja57: Simona Skolakova: lada44:...ano, nic nazbyt:-p

Tématické fráze:
čočková polévka, čočka na kyselo, čočková polévka ze zbytku čočky, čočková polévka z cocky na kyselo, polévka ze zbytku čočky, čočková polévka ze zbytku, polévka z čočky na kyselo, čočková polévka z čočky, zbytek z čočky, čočková polévka s čočky na kyselo, zbyla čočka na kyselo, polévka ze zbytku z čočky, čočková polévka ze zbytku z čočky, recepty z čočky, čočka na kyselo polévka, čočková polévka z vařené čočky, čočková polévka recept, z cocka na kyselo polévky, čočková polévkaz čočky, čočková polévka alternativa

Suroviny:
máslo, zelenina kořenová, maso uzené, vývar, sůl, pepř mletý, česnek, majoránka, ocet

Přidat fotografie receptu