Vepřová pečeně po valašsku
Jemná smetanová omáčka, ve které se snoubí chuť žampionů a vepřové pečeně. S knedlíkem se skvěle hodí na nedělní oběd. Je velmi snadná na přípravu. Zvlášť pokud použijeme tlakový hrnec, bude během necelé hodinky hotová k podávání.
Postup přípravy
Krok 1: Plátky kotlety osolíme a opepříme.
Žampiony omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Krok 2: V tlakovém hrnci rozpustíme máslo a na něm opečeme kotletu. Přidáme nakrájené žampiony. Krok 3: Zalijeme asi 400 ml vody, hrnec uzavřeme a vaříme cca 20 minut. V obyčejném hrnci bude vaření trvat déle. Krok 4: Když je maso měkké, vyjmeme ho a odložíme stranou. Omáčku zahustíme mlékem s rozmíchanou hladkou moukou a dobře provaříme. Krok 5: Do dobře provařené omáčky přidáme zakysanou smetanu, ve které nejdříve rozmícháme 1-2 lžíce horké mléčné omáčky, zabráníme tak sražení. Pak ji vlijeme do hrnce a pořádně promícháme. Krok 6: Nakonec přidáme kopr a hrnec odstraníme ze zdroje tepla. Můžeme dochutit octem a cukrem. Krok 7: Podáváme s knedlíkem.
Žampiony omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Krok 2: V tlakovém hrnci rozpustíme máslo a na něm opečeme kotletu. Přidáme nakrájené žampiony. Krok 3: Zalijeme asi 400 ml vody, hrnec uzavřeme a vaříme cca 20 minut. V obyčejném hrnci bude vaření trvat déle. Krok 4: Když je maso měkké, vyjmeme ho a odložíme stranou. Omáčku zahustíme mlékem s rozmíchanou hladkou moukou a dobře provaříme. Krok 5: Do dobře provařené omáčky přidáme zakysanou smetanu, ve které nejdříve rozmícháme 1-2 lžíce horké mléčné omáčky, zabráníme tak sražení. Pak ji vlijeme do hrnce a pořádně promícháme. Krok 6: Nakonec přidáme kopr a hrnec odstraníme ze zdroje tepla. Můžeme dochutit octem a cukrem. Krok 7: Podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 12. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová pečeně po valašsku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1lzR
Moje poznámka
Vepřová pečeně po valašsku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1lzR
Nejnovější recepty
Jehněčí válečky pečené v kapustě
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kůže plněná nádivkou
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s vajíčkem, salámem a ředkvičkou
Přidáno před 11 hodinami
Jarní, levná vajíčková pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno 12. 3. 2025 20:22
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makový (ořechový) závin od Lidušky
tiborbarsony před 31 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Eranis před 36 minutami
Celerovo - sýrové placičky
Kucharice před 43 minutami
Kotletky z krkovice na zelenině v balkánském stylu
Sahula před 6 hodinami
Ořechový řez z jednoho vejce
Evakuace před 9 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
gatear před 11 hodinami
Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Radek2112 před 11 hodinami
Kapustový prejt
Stepkavera před 12 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 12 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
lendlova.j před 12 hodinami
Tématické fráze:
vepřová pečeně nejlepší recepty,
veprova pecene vcelku,
vepřová pečeně recepty,
vepřová pečeně,
veprová pečeně recept,
recepty z vepřové pečeně,
vepřová pečeně vcelku recept,
vepřová pečeně plátky nejlepší recepty,
veprove po valassku,
vepřová pečeně na smetaně,
vepřová pečeně top recepty,
vepřové plátky po valašsku,
vepřová pečeně vcelku recepty,
vepřové maso po valašsku,
recept z vepřové pečeně,
vepřová pečeně v celku,
vepřová pečeně v tlakovém hrnci,
vepřová pečeně plátky recept,
recept vepřová pečeně,
nejlepsi vepřova pečeně
Suroviny:
kotleta,
máslo,
žampióny,
smetana zakysaná,
mléko,
mouka hladká,
kopr,
ocet,
cukr,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (20)