Babiččina podmáslanka
Ach ty recepty našich babiček ! S každým z nich na nás dýchne vzpomínka na dětství a milované babičky. Polévka, kterou babička postavila na stůl pro hladového vnoučka. Z pár surovin, rychle připravená a přitom chuťově prostě geniální.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 022 kJ / 722 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,40 g |
Tuky | 28,16 g |
Vláknina | 4,68 g |
Cholesterol | 339 mg |
Sodík | 965 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 63,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do vroucí vody (vody dáme pouze tolik, aby byly brambory ponořené, ne více), přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, kmín a sůl. Vaříme pod pokličkou.
Krok 2: Kopr nasekáme. Česnek oloupeme a nastrouháme. Do většího hrníčku nalijeme část podmáslí, rozklepneme vajíčko, přidáme hladkou mouku, kopr, rozkvedláme a za stálého míchání přiléváme k bramborům.
Krok 3: Přidáme zbytek podmáslí, nastrouhaný česnek a mícháme, dokud polévka nezačne vařit. Necháme chvíli probublávat a hlídáme, aby se polévka nepřichytla ke dnu.
Krok 4: Odstavíme, přidáme kousek másla, promícháme, můžeme přidat i kapku 8% octu, podle chuti cukr a servírujeme.
Zveřejněno 6. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččina podmáslanka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k57N
Moje poznámka
Babiččina podmáslanka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k57N
Nejnovější recepty
Segedínský závitek
Přidáno před 12 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 12 hodinami
Pikantní vepřová žebra
Přidáno před 12 hodinami
Chalupářská játra
Přidáno před 12 hodinami
Jarní ptáček
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové rizoto s medvědím česnekem, sušenými rajčaty a čedarem
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
annaval před 7 hodinami
Špagety Carbonara
AnnaGrabmylerova před 9 hodinami
Bábovka z pudinku
Jakubaru před 9 hodinami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Ewush před 9 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Antonausprag před 11 hodinami
Nadýchaný perník z kyšky
MonkaF před 11 hodinami
Gyros kuřecí proužky na smetanové zelenině
Lucie1001 před 13 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
TondaJ před 13 hodinami
Americké čokoládové cookies
SofieA před 13 hodinami
Tématické fráze:
polévka z podmáslí,
koprová polévka od babičky,
jak zamrazit kopr,
podmáslová polévka,
babicciny recepty,
kyselka polévka,
jelení jazyk houba recept,
polívka z podmáslí,
polévka kyselka,
kyselka recept,
recepty z masa které jsou u nás už zapomenutý,
jak zmrazit kopr,
libeček použití,
jelení jazyk houba,
polévka z kefíru,
koprová polévka z podmáslí,
jelení jazyk houba recepty,
recepty koprová polévka od babičky,
podmáslová polévka s koprem,
polívka kyselka
Suroviny:
podmáslí,
brambory typ a,
česnek,
kopr,
kmín celý,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
sůl,
cukr,
ocet,
mouka,
vejce,
máslo
Komentáře (58)