Toskánský bůček
Hledáte nápad, jak připravit ten pěkný bůček, co se na vás smál z vitríny v obchodě? Pak ho zkuste pěkně naložit do bylinek a pomalu upéct. Věřte, že s tímhle receptem neuděláte chybu a zazáříte.
Suroviny pro 1
3-4 porce
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 492 kJ / 1 791 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,13 g |
Tuky | 150,30 g |
Vláknina | 14,79 g |
Cholesterol | 230 mg |
Sodík | 564 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 28,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček - nejlépe bez kosti - potřeme olivovým olejem ze všech stran.
Krok 2: Do misky dáme rozmarýn, tymián, oregano, sušený česnek, česnek nakrájený na mini kostičky, chilli koření, sůl a nakrájenou cibuli. Promícháme, vytvoříme hustou jakoby pastu. Tou bůček ze všech stran potřeme a necháme minimálně 3 hodiny marinovat v lednici.
Krok 3: Namarinovaný bůček vložíme do pekáčku, přilijeme 1 dl vody, přikryjeme alobalem a pečeme na 80 stupňů cca 5-6 hodin. Můžeme pochopitelně použít pomalý hrnec.
Krok 4: Po zhruba 5 hodinách odstraníme alobal a pečeme na 180 stupňů ještě asi 30 minut na barvu.
Krok 5: Bůček můžeme podávat k zelí a knedlíkům, ke špenátu, popřípadě jen tak s chlebem.
Zveřejněno 5. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Toskánský bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r4kE
Moje poznámka
Toskánský bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r4kE
Nejnovější recepty
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 11 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 13 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 19 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 23 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka
Lusssie před 7 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 8 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 8 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 13 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 13 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 14 hodinami
Kuře po staropražsku
Hanes před 14 hodinami
Bramborové knedlíky
snejkee před 15 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 17 hodinami
Tématické fráze:
sušený bůček,
bucek,
bůček recept,
sušený bůček recept,
recepty z bůčku,
bůček recepty,
recept na bůček,
recept na sušeny buček,
bůček sušený,
sušený bůček recepty,
pečený vepřový bůček,
recepty buček,
sušený bůček doma,
recpty z bucku,
co je bůček,
bůček v receptech,
bucek suseny recept,
sušený bucek v soli,
sušený bůček v lednici,
bucek podle v itálii
Suroviny:
bůček vepřový,
olej olivový,
rozmarýn,
tymián,
koření oregáno,
česnek sušený,
česnek,
cibule,
koření chilli,
sůl
Komentáře (13)