Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gulášová polévka s párky

Hodnocení receptu je 4,8 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

katenka katenka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Rychlá a levná variace na tolik známou gulášovou polévku, ve které maso nahradíme na kolečka nakrájenými párky zasytí i zahřeje. A když není moc času na vaření, talíř horké gulášovky s krajícem chleba bez problémů zastoupí hlavní chod.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 053 kJ /
1 208 kcal
Bílkoviny51,98 g
Tuky74,43 g
Vláknina12,33 g
Cholesterol 134 mg
Sodík 2,02 g
Sůl4,80 g
Sacharidy77,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle zpěníme cibuli, přidáme na kolečka nakrájené párky a zaprášíme je moukou. Krok 2: Vmícháme gulášové koření, zalijeme vývarem nebo vodou s masoxem a dáme zpět na plotnu. Krok 3: Přidáme brambory a povaříme, dokud brambory nezměknou. Přidáme majoránku a osolíme. Krok 4: Podáváme s pečivem.

TIP: Jiné syté polévky

Zveřejněno 9. 6. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gulášová polévka s párky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g723

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gulášová polévka s párky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g723

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

To spíš guláš už

Moc dobrá :yes:

Vynikající rychlovka, na které jsme si všichni pochutnali. A pochutnávali bychom dál, kdyby něco zbylo. :-Q

super , rychla polívka

Já Mám hodně rád Gulášovou polévku....ale já jen ochutnávám.max. jí osolím nebo nakrájím párek...maso......ale už vím co si budu vařit za pár let na střední nebo vysoké škole!

Skvělá levná varianta gulášovky. Použil jsem masové špekáčky (3 ks) a jinak jsem recept vpodstatě zachoval. Špekáčky jsem namlel na masovém mlýnku, je to přeci polévka a ne buřtguláš. Brambory stačily dva. Všem praskalo za ušima. Díky.

Katenko, já ještě přidávám mletou papriku a lžíci rajského protlaku pro trošku sladší chuť a barvu.
Posílám ti obrázky a doufám, že jsi se rozhodla s námi zůstat.:-K

Anna Kocikova:moc děkuji:-K

Na 6 brambor a 6 nožiček párků-to mám na menší,decentní buřtgulášek pro 3 osoby;-)Na polévku dělám podobně,jen trošku jiný postup-osmažím cibulku,přidám na kostičky brambory,mletou červenou papriku-vodu masox a až v závěru nakrájený párek.Máme rádi a za známou chuť posílám bodík:-p+:yes:

Merylas: už jsem to upravila omlouvám se 1/2 bylo gulášové koření:-D

Simona Kucerova:omlouvám se je to pul pytlíku koření a brabor já dávám 6 větších ale záleží jak moc má kdo rad v polévce brambory muže byt i víc :-):-)

Merylas:jsem si myslela,že to bude 1/2 pytlíku toho koření:-8,aha takže brambor;-):-D:-D

Ten pytlík brambor jak velký? Kupuju 5 kg balení:-))

Tématické fráze:
gulášová polévka s párkem, polevka gulasova s parkem, gulášová polévka s párkem recept, gulášová polévka s bramborem, gulášovka s párkem, polevka z parku, gulasova polevka z parkem, jak se vaří gulášová polévka s párkem, recepty gulasova polevka s parkem, gulasova s parkem, gulášová polevka s s parkem, recept gulasová polevka s parkem, recept na gulašovou polévku s parkem, gulášová polévka, recept na gulašovou polévku, gulášová polívka s párkem, polévka s párkem, gulášová pol, domácí gulášová polévka s párkem recept, gulášová polévka recept s parkem

Suroviny:
sádlo, cibule, párky, mouka polohrubá, koření gulášové, brambory, vývar masový, sůl, majoránka

Přidat fotografie receptu