Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Košíčky z Ledových kaštanů

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Výborné a jednoduché košíčky s čokoládou z Ledových kaštanů v sobě skrývají nepečenou ořechovou kuličku a jsou skvělým a rychlým cukrovím. Vyzkoušejte je připravit a uvidíte, že rázem přibudou na vašem každoročním seznamu.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 234 kJ /
3 402 kcal
Bílkoviny41,90 g
Tuky203,50 g
Vláknina14,50 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 296 mg
Sůl0,73 g
Sacharidy343,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vriaceho mlieka vsypeme orechy a cukor a povaríme do zhustnutia. Necháme vychladnúť, potom z hmoty narobíme malé guličky. Krok 2: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, tuk, kakao a cukor. Krok 3: Do papierových košíčkov nalejeme trocha čokolády, vložíme orechovú guličku a opäť zalejeme čokoládou. Ozdobíme polkou orecha.

TIP: Nepečené Mila kuličky - cukroví na poslední chvíli

Zveřejněno 28. 9. 2008

Poznámka autorky tejaja

Košíčky možno ozdobiť aj farebnou ryžou, lentilkou a pod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERQm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERQm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

<3 Luxusní .....

Valis: Ďakujem. :-K

Jsou vyníkající hmmm mňaminka :-p :yes: :-D :-)) .

Eva (neregistrovaný/á) , spomíname farebný staniol nie alobal. Farebný staniol dostaneš v papiernictve.;-)

Eva (neregistrovaný/á) - nevím, kde shání hella barevný alobal, určitě ti odpoví, já ho kupuju v papírnictví, jakož i různobarevné košíčky různých velikostí a tloušťky, to naše tu je velmi dobře zásobené ;-);-)

hella chtěla jsem se zeptat kde se dá sehnat barevný alobal? Našla jsem ho pouze v kadeřnických potřebách... Děkuji moc za radu;-)

určitě vyzkouším a bodík letí :)

Hella, večer vložím, teraz som v práci, a čo tak by si si dala namiesto tej slivovice , há ??? Voľajaká si prieberčivá, nie ? Snáď nežiješ len z vody ?:-D;-):-D

Tejaja a vybusna, byla byste tedy některá z vás od té dobroty a daly sem recept na vaše Šohajky? Docela by mě zajímal. A jen pro pořádek: tenhle recept znám (i když s rumem) a je fajn - takže dávám 1.

Lusindo, tenhle vzkaz musím před mým mužem tajit, jinak jsme tam hned zítra - slivovice, meruňkovice a hruškovice - to je jeho krevní skupina :-D:-D:-D, ale pro mě tedy ne:-((

Lusinda a mne jako ne,jo?Na tu slivovici?A bude?:-O

Ďakujem za pozvanie:yes::-D:-D Ja by som asi skôr tú slivovicu, ale určite by som ochutnala aj tú marhuľovicu.:-D:-D

Tak to Tě Terko zvu k nám na Moravu-a můžeš si vybrat slivovica či meruňkovica...Hellu a Vybušnou taky;-)

Hella, ja osobne dám prednosť dobrej domácej slivovici :-):-):-) Rum nemusííím. Mlieko, to áno, aj mliečne výrobky, toho skonzumujeme veľa. Ale toto nie sú šuhajdy, aj keď sa to na ne na prvý pohľad podobá. Šuhajdy robíme v podstate tak, ako píše výbusna, máme ich radi, ale tieto košíčky sú proste iné, striedam to. Ja by som furt chcela nové a nové veci, aj vo varení, ale akosi po tých 35 rokoch zbierania receptov veľa novoty už nenachádzam:-(( Inak košíčky u nás boli k dostaniu vždy, boli síce iba biele, ale rôznych veľkostí. Vyrábali sme doma čokoládu na stromček, recept vložím večer, a tam sme dávali farebný staniol. Po rokoch som sa s mojimi deťmi vrátila k ich výrobe, robili to desne radi;-)

ale ved nikto ta z nicoho nevini prepanajana. len to ze suhajdy su suhajdy a toto tu je toto tu. a kto ta to ucil piect.

Ale možná holky od šuhajů měly radši mléko :-D:-D:-D

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
šohajky z ledových kaštanů, šuhajdy z ledových kaštanů, kosicky recept, šohajky recept, šohajky z kaštanů, suhajdy, čokoláda z ledových kaštanů, vánoční cukroví košíčky, šohajky, cukroví košíčky, ořechové košíčky, napl do kosicku, recept šohajky, recepty na vánoční cukroví, suhajdy recept, recept na košíčky, vanocni cukrovi z ledovych kastanu, barevný alobal, recept na sohajky, ořechové šohajky

Suroviny:
mléko, ořechy mleté, cukr moučkový, tyčinka ledové kaštany, tuk, cukr moučkový, kakao, ořechy

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu