Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešný španělský ptáček

Hodnocení receptu je 5,0 (235×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jitule jitule

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Také milujete španělské ptáčky? Pokud stále dumáte, co vařit o víkendu, ale nechcete stát půl dne u sporáku, tento recept vás nezklame. Odpadá zdlouhavé pracné plnění a zatáčení masa. Omáčce to na chuti nijak neubere a vy budete sklízet chválu od celé rodiny.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky nebo na kostky (plátky naklepeme). Osolíme a lehce opepříme. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na kostičky nakrájíme špek, okurku, salám a oloupaná uvařená vejce. Krok 3: Do rozehřátého oleje vsypeme nakrájenou cibuli a smažíme ji do zlatova. Pak k ní přidáme maso, které osmahneme. Krok 4: Přidáme plnotučnou hořčici, vše ještě chvíli mícháme a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Občas promícháme a pokud je třeba, přidáme trochu vody. Krok 5: Když maso změkne, vsypeme do omáčky nakrájený špek, okurku a salám. Ještě povaříme asi 5 minut. Krok 6: Studenou vodu smícháme se 3 lžícemi hladké mouky a za stálého míchání nalijeme do omáčky (místo moukou ji můžeme zahustit jíškou). Podle potřeby omáčku naředíme vodou. Krok 7: Pozvolna povaříme dalších 15-20 minut. Nakonec přidáme pokrájená vejce a hotovou omáčku dochutíme. Krok 8: Vhodnou přílohou je dušená rýže.

TIP: Kterou část hovězího masa na ptáčky použít?

Zveřejněno 23. 3. 2008

Poznámka autorky jitule

Můžeme podávat s rýží nebo houskovým knedlíkem. Levné a celkem rychlé jídlo!

ZDROJ: http://jitulciny-recepty.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešný španělský ptáček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DLn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešný španělský ptáček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DLn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (174)

milofr: junior a parek je to samé delala jsem v uzenářství tak se uklidnime každý si da co mu chutna

Máme rádi s těstovinami, rýží i knedlíkem 😉

Výborné, odle manžela lepší než klasický ptáček.

Super

Všem nám moc chutnalo. Opravdu jednoduchý a chuťově výborný recept.

super nápad

BlaV.: prosimte ty spalis i chleba , radsi se uklid a uz nevylejzej !!!!

Uvařeno včera - rychlé,chutné, doporučuji:-)

Moc jsme si pochutnali, děkujeme

Za nás méně vody a jako přílohu rýži

Za mě nejlepší mňamka. Díky za super recept :-K

Chutná nám, dělávám.:yes:

Vena 50: Vida,tento mudrlant byl jistě kdysi dekorován řáde Zlaté vařečky
..:-D

Tady si kuchtové sdělují zkušenosti .Všude na nettu je skupina "osvícených", podle kterých je všechno jiné ŠPATNÉ . Do všeho musí strkat ten svůj čenich ! :-! Jen ONI jsou geniové a tady tito neumí uvařit ani GROG !

tyhle rozlítané ptáčky dělala už moje mamka a já je dělám taky. Popravdě já klasický zamotaný španěláky dělala všeho všudy jednou a zařekla jsem se, že nikdy víc. Zrovna dneska jsem tam dala místo juniora párek a salám vysočinu. Mňam Mňam :-Q Jo a my je děláme v papiňáku :-) :yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
rozlítané španělské ptáčky, rozlítaní ptáčci, falešné ptáčky, falešní ptáčci, rozlitane ptacky, rozlítané ptáčky recept, recept na rozlitane ptacky, rozlitani ptacci recept, španělské ptáčky, falešní ptáčci recept, omáčka rozlítaní ptáci, recept na falešné ptáčky, rozlítaní ptáčci z vepřového, recept na rozlítaný ptáčky, rozlitany ptacky, rozlítané španělské ptáčky z vepřového, ptáčky recept, rozlítané španělské ptáčci, rozlítaný ptáčci, falešný ptáčky

Suroviny:
maso hovězí, vejce, okurky sterilované, špek, salám měkký, cibule, hořčice plnotučná, olej, sůl, pepř mletý, mouka hladká, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu