Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolová polévka rychlá

Hodnocení receptu je 5,0 (56×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Polévka bývá většinou součástí obědového menu. Tato fazolová je opravdu vydatná, takže může nahradit i hlavní chod. Použitím luštěnin v konzervě ušetříte mnoho času a příprava je pak dílem půl hodiny před dobou podávání na stůl.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie701 kJ /
167 kcal
Bílkoviny5,46 g
Tuky0,78 g
Vláknina10,17 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 56 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy32,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájíme cibuli nadrobno a česnek posekáme najemno.
Mrkev nakrájíme na kolečka. Krok 2: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, zasypeme moukou, vmícháme protlak a zasmahneme. Krok 3: Zalijeme studeným vývarem, prošleháme a přivedeme k varu. Krok 4: Přidáme mrkev, sůl, koření a vaříme do změknutí. Krok 5: Ke konci vaření přidáme fazole i s nálevem, eventuálně nakrájené párky, a necháme přejít varem. Krok 6: Na talíři můžeme přizdobit kopečkem zakysané smetany.

TIP: Polévky na každý den

Zveřejněno 28. 10. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolová polévka rychlá

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o29k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolová polévka rychlá

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o29k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

DOBRÁ POLÉVKA.POVEDLA SE.JEN BALKÁNSKÉ KOŘENÍ NAHRADILO TROCHU OREGANA.ZKUSÍM KOUPIT NA E-SHOPU.IMPROVIZOVAL JSEM.ALE DOBRÉ TO JE.

Dnes uvařeno a je dobrá, přidala jsem tam brambory, včera uvařené a byla to dobrá volba <3

:-)<3:yes::yes:výborná:-K

Dnes jsme ji měli k obědu. Tuto polévku jsem vařila poprvé a moc nám chutnala. Díky za recept maris :-K
Určitě ji zařadím mezi naše oblíbené :-K

Smailinka: to mě těší, děkuji:-K

Právě dojezeno, polévka je výborná :yes::yes:

Dajda: mám radost, moc děkuju;-):-)

maris: Chutnala skvěle mně i manželovi. Smetana byla samozřejmě v podobě kopečku, korunujícího dílo! <3

Dajda: :-) já se kvalitnímu párku nebráním, i když klobása je klobása;-). zakysaná smetana je tam dobrá, já ale vždycky dávám kopeček na hotovu polívku:-). Tak ať chutná;-):-)

Uvařeno! Párkem, zvláště se 75% masa, bych tuto zdravou polívčičku nekazila, a možná ani kdyby měl ten párek 105% masa tak ne! Klobáska, hm, to by byla jiná, jenže ta se momentálně v mé lednici nenachází. Zato o té kysané smetaně začínám vážně uvažovat, to by mohl být pikantní doplněk k polévce s lehce nadládlou chutí! Bude k obědu. :yes:

el.mencl: já děkuji, jsem ráda, že chutná;-):-)

janaw: krásně vylepšená;-):yes:

:yes::yes: Výborný recept DĚKUJI!

Tak jsem tady nahlédla pro inspiraci, často mě zláká slovo "rychlá" nebo "jednoduchá". ;-)
Osmahla jsem trochu anglické na kostičky, cibuli, zalila uzeným vývarem (z uzených stehen a krkovičky - to už jsme snědli :-8) , přidala nastrouhanou mrkev a rozdrcený česnek, fazole v tomatě, přidám debrecínské párky, koření a už se těším. :yes:

Simona Skolakova: Simonko, děkuju :-):-K

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
fazolová polévka z konzervy, fazolová polévka, fazolová polévka z konzervy recept, fazolova polevka recept, fazolová polévka s fazolemi z konzervy, fazolová polévka z fazolí z konzervy, fazolová polévka s párkem, fazolová polévka recept konzerva, polevka fazolova z konzervy, fazolova polevka s konzervy, polévka z fazolí z konzervy, fazolová polévka z červených fazolí z konzervy, polévka z fazolí v konzervě, fazolová polévka konzerva, rychlá polévka, fazolová polévka z plechovky, polévka z červených fazoli, polévka z fazolové konzervy, fazole z konzervy polévka, fazolova polevka top recepty

Suroviny:
fazole červené v rajčatovém nálevu, protlak rajčatový, cibule, mrkev, česnek, mouka hladká, klobása, koření čubrica, chilli, sůl, olej, voda, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu