Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové šišky plněné špenátem

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Šišky z bramborového těsta můžeme připravit na mnoho způsobů. Jedním z nich jsou i plněné šišky. Na náplň použijeme osvědčenou kombinaci špenátu, česneku a uzeného masa. Šišky podáváme přelité cibulkou osmaženou na sádle.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 664 kJ /
1 593 kcal
Bílkoviny69,37 g
Tuky15,50 g
Vláknina32,93 g
Cholesterol 48 mg
Sodík 1,08 g
Sůl3,00 g
Sacharidy278,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory vařené den předem jemně nastrouháme a smícháme s hrubou moukou. Krok 2: Těsto osolíme a na pomoučeném vále dobře propracujeme. Krok 3: Rozdělíme na dvě poloviny a z každé vytvarujeme váleček, který rozkrájíme na deset koleček. Krok 4: Špenát spaříme vroucí vodou a necháme oschnout. Poté ho nasekáme a promícháme s nadrobno nakrájeným uzeným masem a česnekem, utřeným se solí. Krok 5: Na kolečka těsta, která dlaní lehce rozplácneme, navrstvíme špenátovou náplň. Zabalíme, utvoříme šištičky a vaříme je v osolené vodě, dokud nevyplavou. Od té doby počítáme ještě tři minuty varu a pak šišky scedíme. Krok 6: Podáváme horké, přelité na sádle dozlatova osmaženou cibulkou.

TIP: Jak správně smažit cibuli

Zveřejněno 5. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OLzr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OLzr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Tak ty jsou :yes: sbíhají se mi sliny <3

Edibara: ono je to podobné jako ty plněné brknedlíky...autorka to píše dost srozumitelně - uděláš z těsta placičku, dáš náplň, a ušmouláš to ne do kulata do knedlíku ale do válečku....

Edibara: autorka asi moc už neodpoví,nechodí sem delší dobu,škoda;-)body už se nedávají,ale označuje se zda se Vám recept líbí;-)

Eliza nebo kdokoliv komu to jde: nemohli byste mi, moc prosím, nafotit postup toho balení náplně do šišky? Nejsem si jistá jak to zabalit.
Moc se těším, že recept vyzkoušíme. Milujeme plněné bramborové knedlíky špenátem a tohle vypadá ještě mnohem lákavěji <3
A pak se chci zeptat, jak se tu udílejí vlastně body? Díky moc!

Moc dobré. (Dělali jsme teda místo s uzeným masem s uzeným tofu a super:)) Nějak se mi teda nedařilo balit, tak jsme prostě nechali špenát a k tomu bramborové šišky jako přílohu.

Škoda času, surovin i času. Nepovedlo se mi to .. ;-(

Tohle my můžeme - přidávám si a letí 30.bodík ;-)
:yes:

Tak to musí být dobrota, posílám bodík a brzy vyzkouším.:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

:yes::-p

:-p:-p:yes:

Zkus ten špenát mírně (ne úplně doměka)orestovat na špeku s cibulkou a česnekem, posolit a opepřit. Pak nechat okapat na sítu(vyrestovanou šťávu s tukem) a naplnit. Stačí pak hotové šišky jen pokapat máslem pro jemnější chuť.

Moc pěkný recept a krásné fotky - dala bych si :-p

Určitě zkusím to těsto bez vajíček, věřím, že bude výborné a zkusím nadít mangoldem, mám ho totiž hojně. :-)

Špenát nemám, ale nahradím ho mangoldem. Recept jsem uložila do oblíbených a dodatečně posílám 18. bodík:yes:

Bramborové knedlíky se špenátem mám moc ráda a takle dohromady to vypadá velmi lákavě ;-):yes:

Načíst další komentáře (14)

Tématické fráze:
plněné bramborové šišky, bramborové šišky jako příloha, bramborové taštičky se špenátem, bramborové těsto plněné špenátem, bramborové knedlíky plněné špenátem, bramborové šišky, mail kebab-alibaba.pl loc:cz, bramborové knedlíky se špenátem, knedlíky plněné špenátem, bramborové plněné šišky, bramborové šišky s uzeným, bramborove sisky plnene, plněné šišky, bramborovy s spenatem, bramborové šišky s masem, bramborové knedlíky s uzeným masem a špenátem, plněné bramborové šišky spenazem, šišky plněné uzeným masem, bramborové šišky plněné uzeným masem, bramborove sisky plnene syrem

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, sůl, špenát baby, krkovice uzená, česnek, sůl, sádlo, cibule

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu