Suroviny
Porce: 6 porci
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 318 kJ / 2 705 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 176,27 g |
Tuky | 186,48 g |
Vláknina | 43,24 g |
Cholesterol | 834 mg |
Sodík | 1,26 g |
Sůl | 2,88 g |
Sacharidy | 61,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očistíme všechnu zeleninu, kterou nastrouháme na struhadle. Omyjeme maso, můžeme, ale nemusíme ho prošpikovat. Vezmeme tlakových hrnec, rozpustíme na mírném ohni máslo, na kterém osmažíme cibulku do sklovita, přidáme řádně osolené maso a restujeme. Maso se celé musí pořádně zatáhnout. Přidáme koření, necháme rozvonět a přidáme nastrouhanou zeleninu.
Krok 2: Vše orestujeme a podléváme vodou, cca 1 l. Necháváme dusit v tlakáči cca 90-120 minut. Po dovaření vyndáme maso a koření. Vše rozmixujeme, přidáme šťávu z citrónu a lžíci hořčice. Dochucujeme podle potřeby.
Krok 3: Naředíme a zjemníme smetanou. Poté znovu ochutnáváme. Pokud jsme spokojení, podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 4. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková omáčka z tlakáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvBy
Moje poznámka
Svíčková omáčka z tlakáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvBy
Nejnovější recepty
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 10 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 13 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 19 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 23 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka
Lusssie před 7 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 8 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 8 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 12 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 12 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 13 hodinami
Kuře po staropražsku
Hanes před 13 hodinami
Bramborové knedlíky
snejkee před 15 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 17 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
slanina,
cibule,
mrkev,
celer,
petržel,
máslo,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
hořčice,
citron,
smetana 33%,
sůl
Komentáře (7)