Šťavnatý fofr koláč (buchta) plný jablek
Tento jablečný, na přípravu nenáročný koláč, se také nazývá americký. Právě pro jeho jednoduchost je velmi oblíbený. Těsto můžete ještě dále vylepšovat třeba rozinkami, brusinkami nebo sekanými ořechy. Stačí ale jen pocukrovat.
Suroviny pro 1 plech
Množství na velký hluboký plech.
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 975 kJ / 4 057 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,66 g |
| Tuky | 145,99 g |
| Vláknina | 42,14 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 666 mg |
| Sůl | 2,01 g |
| Sacharidy | 576,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka oloupeme, zbavíme jadřince a pokrájíme na menší kostičky či nudličky, dáme do mísy a zakapeme citronovou šťávou z jednoho citronu.
Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 3: Ve větší míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme citronovou, jemně nastrouhanou kůru, skořici, olej, vodu a promícháme.
Krok 4: Přisypeme mouku prosátou s práškem do pečiva, dobře promícháme, přisypeme připravená jablka a ode dna dobře promícháme, aby se kostičky jablek řádně obalily těstem.
Krok 5: Těsto přemístíme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného většího hlubokého plechu. Uhladíme do roviny a vložíme do předehřáté trouby na 170 °C péct dorůžova.
Krok 6: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).
Krok 7: Po zchladnutí, před podáváním, postačí koláč jen lehce pocukrovat moučkovým cukrem. Kdo chce, může koláč polít čokoládovou polevou, posypat kokosem nebo ořechy.
Zveřejněno 21. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťavnatý fofr koláč (buchta) plný jablek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PB44
Moje poznámka
Šťavnatý fofr koláč (buchta) plný jablek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PB44
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 8 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 11 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 14 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 3 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 3 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 3 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 3 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 4 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 5 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 6 hodinami
Suroviny:
jablko,
vejce,
citron,
cukr krupice,
skořice,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (20)
Dobrý, šťavnatý. Dala jsem míň cukru a byl svěží.
Já to poznávám tak, že jakmile se začne z trouby linout vůně, tak hlídat! Jak těsto odskakuje od formy, je upečeno. A je jedno, jestli peču koláč sladký nebo slaný. 😋
Je vyyyyyborny, vůbec není suchý, určitě zkuste
Foto pridano
Tak dnes upečeno. Buchetka je výborná. Pekla jsem ji v remosce. Je tak akorát sladká. Rodina si ji pochvalovala. Díky za recept.????