Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nivová pomazánka na gril

Hodnocení receptu je 4,9 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 5 min včetně doby odležení

60 min (55 min příprava + 5 min tepelná úprava, včetně doby odležení)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 258 kJ /
1 496 kcal
Bílkoviny40,79 g
Tuky143,25 g
Vláknina2,75 g
Cholesterol 466 mg
Sodík 3,01 g
Sůl7,50 g
Sacharidy9,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Změklé máslo rozšleháme, přidáme nastrouhané sýry, na maličké kousky nakrájenou kapii, okurku, pepř, feferonku, ochucený olej z kapie a nakonec cibulku. Už jen zcela lehce promícháme, nešleháme. Necháme 20 minut odležet. Krok 2: Krajíčky tmavého chleba dáme z jedné strany opéct pod gril. Až jsou hezky do červena, vytáhneme, otočíme a na neopečenou stranu namažeme pomazánku. Krok 3: Vrátíme pod gril a už hlídáme, kdy se na chlebíčku svrchu začnou tvořit světle hnědé skvrny a je hotovo. Trvá to asi 3-4 minutky. Krok 4: K pivu zdobíme syrovou cibulí, feferonkou, okurkou a také kapií.

TIP: Sýry v naší kuchyni

Zveřejněno 3. 3. 2021

Poznámka autorky Veronika.Hrozna

Pokud nemáme dobrý uzený sýr, lze pomazánku udělat i bez druhého sýru, pak pozor se solením, radši chutnat!

Recept je od kuchaře z jedné hospody v Hodoníně, jméno hospody si nepamutuji! Moc mi to tam chutnalo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nivová pomazánka na gril

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GBn0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nivová pomazánka na gril

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GBn0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

casino: Požehnané Velikonoce a krásně malovaná vajíčka. Přeje Veronika!

hospodyne: korenie ani ja nerátam, dávam od oka, ale do receptu to nemôžem napísať...:-8 Neviem, odkiaľ mám recept, je možné, že z Balaštíkovej knihy o konzervovaní, zaváraní - nálev. Ale pochybujem to rátanie guličiek u neho. Momentálne ju nemám po ruke.

:-Kmagdalenka: Přesně tento recept naše rodina celé věky používá. Jen koření nepočítám, ale do každé sklenice dám trochu, podle velikosti. Je úplně nejlepší, zelenina z něj je lahodná a hlavně žádný cukerín, který nemetabolizuje a je po něm sladká pachuť v ústech:-( Používám jej i na houby, cibulky atd. My ho máme získaný z Fruty Kunovice nebo Mařatice, to už nevíme:-) Tenkrát se dal získat i lihový macerát koření, takže odpadlo dávkování koření do jednotlivých sklenic.

magdalenka: To ani nepíš, místní křupky, zvané škvarky! Už by som si také čerstvé dopriala, daj si aj za mňa, prosím! :yes:

Veronika.Hrozna: Dobrá voňavá masť na chleba, k tomu tá paprika...to je zážitok. (Dnes som piekla chlieb a v Senci kúpila voňavú čerstvú masť a oškvarky...ešte mám pohár baraních rohov od vlani, možno zhreším...)

magdalenka: Každá paprika je dobrá, iba "žiadna" je úplne na nič! :-D:-D:-D Ak, si nezavaríš, nemáš! ;-(
Tento rok už musím aj ja zavariť kapiu a dám aj cibuľku, som zvedavá, aké to je ! Ešte som s cibuľkou nerobila. Aspoň pár pohárov na skúšku. :-*

tejaja: Já nevím, já vždycky zavařovala, jenom tento recept. To tvrdila tchýně, že když to dělala jinak, tak ji ten olej trochu stuchnul, protože byl nahoře. Když je uvnitř papriky, tak tam nahoře není, tudíž nemá šanci, se nijak zmršit. ;-)

To by mělo být asi olej v paprice, ne paprika v oleji, zase by to ovšem nikdo nenašel!:-D:-D:-D:-D

Veronika.Hrozna: Veronika pridaj, každý recept je dobrý. :yes: Tá moja kapia tiež netuchne, nemá dôvod, ak je fľaša dobre uzavretá, ale myslím, že každá dobre uzavretá fľaša sa nepokazí. ;-) Tiež mi niekedy zostane, už sa stalo, že som mala aj 3-ročnú, lebo som naložila viac a nezjedlo sa. Nikdy jej nič nebolo, bez vzduchu sa nepokazí. ;-)

tejaja: No, asi sem dám recept na kapii, která vydrží zavařená i 4 roky,jak ji dělala moje tchýně. Jí nikdy nepotuchnul olej, v kapii, nedávala ho tam, jen tak lžící. Jdu se pohrabat v receptech. Myslím, že si to obecenstvo tady zaslouží! Já otevřela kapii z roku 2015, na tuto pomazánku a bez chyby. ;-)

Tonja: Ja si nakladám každý rok kapiu podľa tohto receptu už desaťročia: https://www.toprecepty.cz/recept/8010-nakladana-pa.... Vystihnem zľavy, keď je na jeseň kapia lacná a naložím, mám to lacné a dobré. ;-) Z obchodu som jedla párkrát u známych a nechutilo mi príliš.;-)

Poraďte mi, prosím. Z dětství si pamatuji kapie nakládané v ochuceném oleji. Teď je marně sháním, nenašel jsem je v žádném supermarketu, ptal jsem se u konzervárenských firem, ale k sehnání jsou jen paprikové řezy nebo řezaná kapie v sladkokyselém či kořeněném nálevu.
V tomto receptu vidím mezi surovinami kapie v oleji. Můžete mi někdo poradit, kde či jestli vůbec se někde dají koupit?

Jaromira18: Diky moc.;-)

Dobrůtka.:yes::yes::yes::-K

casino: :-D:-D:-D:-D:-D ,

Načíst další komentáře (5)

Suroviny:
sýr niva, sýr uzený, máslo, kapie, kapie, okurka čerstvá, feferonka, cibule, sůl, pepř mletý, chléb tmavý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu