Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Hodnocení receptu je 4,9 (111×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Casimanta

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 22 min Doba tepelné úpravy: 8 min

30 min (22 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Jahodové knedlíčky ze snadného tvarohového těsta se vždycky povedou. Rychle připravené, nedají moc práce a v období jahod se tento recept může hodit každému, kdo má rád sladký oběd.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 782 kJ /
1 621 kcal
Bílkoviny88,82 g
Tuky49,46 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 390 mg
Sodík 705 mg
Sůl1,61 g
Sacharidy201,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z měkkého tvarohu, celého vejce a polohrubé mouky vypracujeme těsto, které trochu osolíme. Podsypeme a vyválíme šišku, tu nakrájíme na 12 stejných dílů. Krok 2: Jednotlivé díly rozválíme, dáme doprostřed jahodu, těsto uzavřeme a v dlaních zakulatíme. Krok 3: Mezitím dáme vařit vodu, kterou mírně osolíme. Do vařící vody vkládáme knedlíky a vaříme je na mírném ohni 8 minut. Krok 4: Poté je vytáhneme a ihned rozkrojíme. Krok 5: Knedlíčky na talíři posypeme skořicovým cukrem a nastrouhaným tvrdým tvarohem. Polijeme rozpuštěným máslem a dozdobíme šlehačkou.

TIP: Jahodové knedlíky - nejlepší recepty

Zveřejněno 3. 7. 2009

Poznámka autora Casimanta

Je to kalorická bomba, ale můj manžel to zbožňuje.

Takto udělané těsto se vždy povedlo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j23v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j23v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (94)

Jednoduchá příprava, snadná práce s těstem. Chutnalo všem.
S malými jahodami byl dvojnásobný počet knedlíčků.

Jednoduchý a rychlý recept, knedlíky byly výtečné :-K

Děkuji za recept. S těstem se skvěle pracuje, doma jsem byla pochválena, sladké knedlíky jsem udělala asi po 5ti letech a tento recept určitě budu realizovat častěji.

Výborný a rychlý recept. Nežiju v čechách a tak jsem použila tvaroh ve vaničce, musela jsem přidat více mouky, ale i tak se po knedlíkách jen zaprášilo. Určitě u tohohle receptu zůstanu. Děkuji :yes: :-)

Tak je opět sezona ovoce, tak jsem si na stromě natrhal trochu meruněk, vybíral jsem ty nejmenší, tzv. knedlíkové.:-K Těsto jsem opět dělal z kostky tvarohu. Posledně mi Dajda napsala poznámku, že mohu použít i ten ve vaničce, když si ho nechám v ubrousku odkapat. Ale proč se s tím mám tak patlat, když si běžně mohu koupit tvaroh v kostce. ;-) A z jedné dávky těsta, protože to tentokrát byly meruňky, jsem udělal 16 knedlíků, viz foto. <3:-K

jen se po nich zaprášilo... <3:-)

NikdoNic: Já těsto rozvaluju, jak to jde nejvíc. A když se nechá hodinku dvě odležet v chladničce, tak to jde opravdu skvěle. <3

NikdoNic: "...a rozpuštěného másla"
A což teprve když se použije PŘEpuštěné máslo :yes::yes::yes::-)

Tolik těsta a skoro žádné ovoce... To už je skoro zbytečná práce s balením :-D
U nás se vždycky těstem ovoce jen tenoulince obalilo, těsto děláme z jednoho tvarohu pro celou rodinu :) Takže i mouky tam je minimálně :) Na hotové knedlíky se naopak dá spousta strouhaného tvarohu (zasypat, až knedlíky nejsou skoro vidět), trochu cukru a rozpuštěného másla :)

Také dělám tvarohové podle oka a jsou rychlé a výborné

:-)<3:yes::yes::-K

Výborné, rychlé a jednoduché... <3 Já použila jeden tvaroh tučný ve vaničce a jeden poloměkký ( v kostce ????) a vůbec to nevadilo. :yes: :-8
Za recept bodík a děkuji ????:-K

Včera jsem je dělala k obědu a mohu jen pochválit. Těsto výborné, jednoduché a dobře se s ním pracovalo. Místo jahod jsem dala meruňky. Děkuji za prima recept. :-K

Gregusa: Balená kostka tvarohu je určitě lepší, hustší, kompaktnější, ale někdy jiný tvaroh než v krabičce není. Pak je lepší nechat tvaroh trochu odkapat - cedník vyložit kouskem plátýnka nebo třeba kapesníkem a tvaroh v něm nechat odležet - textil trochu zbaví hmotu zbytečné tekutiny.

Dělám podobně, zásadně z kostky tvarohu, nikdy nepoužívat ten ve vaničce, ten je moc řídký. No, na receptu mne hned zarazilo velmi malý obsah ovoce. Z kostky tvarohu jen 6 knedlíků!!!?? Já ze stejného množství jich udělám minimálně 20. Protože si je dělám přímo na zahradě, tak nic nevážím a mouku dávam od oka, je fakt, že toto těsto je vynikající a knedlíky velice chutné. Přidávám bodík a nějaké foto. ????????

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
tvarohové knedlíky s jahodovým, jahodové knedlíky, tvarohové knedlíky s jahodami, tvarohové těsto na knedlíky, tvarohove testo, knedlíky z tvarohového těsta, tvarohove knedliky, tvarohové knedlíky recept, jahodové knedlíky z čerstvých jahod, těsto na jahodové knedlíky, tvarohové knedlíky s jahodami recept, tvarohové knedlíky s ja, tvarohové ovocné knedlíky jahodové, jahodovy knedliky, ovocné knedlíky z tvarohového těsta, těsto na tvarohové knedlíky, recept na jahodove knedliky, tvarohové knedlíky s jahodama, recept na tvarohové knedlíky, tvarohové těsto knedlíky

Suroviny:
tvaroh měkký, mouka polohrubá, vejce, sůl, jahody čerstvé, tvaroh na strouhání, máslo, cukr skořice, šlehačka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu