Sumčí hranolky s teplou zeleninou
Sumčí maso obsahuje minimum kostí. Směle z něj připravíte výborné rybí hranolky, podávané na hnízdě z restované zeleniny. Doplnit je můžete opečenými bramborami, plátkem citronu a tatarskou omáčkou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 778 kJ / 425 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,46 g |
| Tuky | 18,38 g |
| Vláknina | 3,27 g |
| Cholesterol | 180 mg |
| Sodík | 157 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 8,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sumčí maso i s kůží zbavíme případných kostí a nakrájíme na přibližně stejně velké hranolky. Dobře osolíme a opepříme.
Krok 2: Do misky dáme dvě lžíce hladké mouky, kterou smícháme se lžičkou sušené hořčice.
Krok 3: Nakrájené a osolené sumčí hranolky obalíme v ochucené mouce a okamžitě vkládáme opatrně na pánev do velmi rozpáleného slunečnicového oleje.
Krok 4: Smažíme do zlaté barvy a následně necháme okapat na papírovém ubrousku.
Krok 5: Neloupanou mladou cuketu nakrájíme na hranolky. Kapii a červenou cibuli nakrájíme na klínky. Vše osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželovou natí a na kousku másla zlehka opečeme. Zelenina by měla být tzv. na skus.
Krok 6: Sumčí hranolky klademe na hnízdo z teplé zeleniny. Můžeme přidat i pár ve slupce vařených opečených nových brambor. Zdobíme plátkem citronu. Doplnit můžeme i tatarskou omáčkou.
Zveřejněno 14. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sumčí hranolky s teplou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BvrJ
Moje poznámka
Sumčí hranolky s teplou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BvrJ
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 14 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 14 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 55 minutami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 2 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 19 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 19 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 19 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 19 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 20 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 21 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 21 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 22 hodinami
Tématické fráze:
sumčí guláš,
sumčí maso,
sumec recepty,
sumec se zeleninou,
sumec recept,
příprava sumce,
sumčí hranolkxy,
sumci,
hrnolky ze sumce,
sumčí guláš recept,
recepty na sumce,
rybi hranolky ze sumce,
sumčí kousky,
recepty sumec,
sumčí recepty,
sumec hranolky,
recepty ze na sumce,
sumčí filety,
sumčí-guláš,
sumec na zelenině
Suroviny:
maso,
žlutá cuketa,
cibule červená,
paprika čerstvá červená,
nať petrželová,
olej slunečnicový,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
hořčice sušená,
brambory,
citron,
tatarská omáčka
Komentáře (9)
... rád bych chytil vousáče, ale nějak to nejde - viz foto - jdou jen mini
Rybáři Pohořelice prodávají chlazeného sumce i v Intersparu