Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené bramborové placky

Hodnocení receptu je 5,0 (81×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Nejznámější bramborové placky jsou jistě lokše a bramboráky. Je tu ale ještě jedno jídlo, které stojí za pozornost - bramborové placky se šunkou a sýrem, které se pečou v troubě. Podávat je můžeme například s různými dipy.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 754 kJ /
658 kcal
Bílkoviny46,81 g
Tuky25,10 g
Vláknina14,20 g
Cholesterol 585 mg
Sodík 1,15 g
Sůl2,67 g
Sacharidy58,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ideálně den předem vcelku, ve slupce. Krok 2: Uvařené, vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Bílou část jarní cibulky a šunku nakrájíme nadrobno. Krok 3: Brambory, vejce, šunku, sýr, utřený česnek a cibulku promícháme a dochutíme kořením. Krok 4: Připravíme plech s pečicím papírem a potřeme ho olejem. Krok 5: Lžící klademe na pečicí papír hromádky a upravíme je do placiček. Krok 6: Pečeme na 200 °C asi 15–20 minut dozlatova a dokřupava. Krok 7: Podávat můžeme s různými dipy, přikusovat jako přílohu, nebo jíst jen tak, jako chuťovku.

TIP: Další oblíbené recepty na slané i sladké bramborové placky

Zveřejněno 8. 12. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené bramborové placky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RmOV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené bramborové placky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RmOV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

VYnikající, zbavit nastrouhané brambory vody. NAvíc tymián .

Vynikající i ve vegetariánské podobě ;-) posílám bodík :yes:<3

Recept je určitě dobrý, akorát bramborové placky si představuju jako výborné placky dělané na sucho z brambor, mouky a vajíčka. To bylo mňam

:-)krásný recept i foto <3<3<3:-K

Mili, kdy přidáváš ten sýr, do těsta? V surovinách psaný je, v postupu už ne.

cathleen: Děkuji, opravím to..;-):-K

Muzu se zeptat,kolik prosim cca gramu tech brambor?Mame doma dost male,tak nejak moc nevim.Moc dekuji za radu.;-)

Veronika: Asi 400-500 g

Dneska jsme meli tyto vyborne placky k veceri,vsichni jsme si moc pochutnali,nezbyl ani drobecek.:-8Decka si k tomu davali kecup a majonezu.:-K:-K:-K

Jsem na to zvedavej. Zboznuji dobré krupave bramboraky! Jak strouhate vařené brambory..? Jsou fakt dost měkké... Ale zkusím to! Děkuji za recept!<3

Martin: Martine, od smažených je to trochu rozdíl....už proto, že je to z vařených...a pečené...ale zase je to jiné....;-)

jemmy: Tobě i všem děkuji...:-K:-K:-K

Zobrazit starší odpověď

Placky i fotka nádherné :-8:yes: Kdysi jsem také vyzkoušela do placek z vařených brambor přidat česnek a majoránku, a byly to snad jediné placky, které mi vyloženě nejely - na mě tam tyhle dvě voňavé přísady působily rušivě. V bramboráku je miluji, tady mě opravdu rušily.

cathleen: Děkuji Ti za názor....:-) A děkuji taky všem..:-K;-);-)

<3:yes:

Bramborové placky mám hrozně ráda! Já je vždy smažím na oleji,ale tahle varianta se mi moc líbí;-):yes:

<3:-K:yes:

:-p<3:yes::yes:

:yes::-K:yes:

Jako vždy moc krásný recept a foto také:yes::yes::yes:

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
bramborové placky, pečené bramborové placky, bramborove placky pecene v troube, bramborový placek, bramborove placky pečené, bramborové placky v troubě, recept na bramborové placky, recept bramborove placky, bramborove placky recept, pečené placky z vařených brambor, braborove placky, recepty bramborové placky, bramborový placky, bramborové placky bez vajec, recept na bramborový placky, bramborové placky na plech, bramborové placky z trouby, bramborové placky z vařených brambor s tvarohem, pecene placky, bramborové placky top recepty

Suroviny:
brambory, vejce, šunka, sýr strouhaný, cibulka jarní, česnek, majoránka, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu