Suroviny
Porce: 2 - 3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 736 kJ / 415 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,26 g |
Tuky | 24,23 g |
Vláknina | 12,50 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 93 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 33,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na másle nebo oleji dosklovata. Přidáme mletou papriku (můžeme dle chuti zkombinovat s pálivou) a necháme ji za stálého míchání krátce zpěnit. Papriku nesmažíme dlouho, aby nezhořkla a ihned ji zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem.
Krok 2: Přisypeme na kostičky, hranolky, půlměsíčky nebo jinak pokrájenou neloupanou mladou cuketu či oloupaný a vydlabaný patizon a dusíme na mírném ohni, pod poklicí doměkka - na skus.
Krok 3: Zakysanou smetanu pokojové teploty dáme do většího hrnku a dobře ji promícháme dohladka s částí ještě nezahuštěné omáčky, kterou jsme do ní slili. Cuketu v hrnci zaprášíme moukou, promícháme a necháme krátce probublat. Pak odstavíme, přilijeme a vmícháme smetanu a už jen osolíme, případně opepříme dle chuti.
Podáváme s bramborem, knedlíkem, těstovinami. Krok 4: Paprikáš můžeme udělat i se smetanou ke šlehání nebo na vaření, kdy mouku rozmícháme ve smetaně, vlijeme do paprikáše a ještě krátce provaříme.
Podáváme s bramborem, knedlíkem, těstovinami. Krok 4: Paprikáš můžeme udělat i se smetanou ke šlehání nebo na vaření, kdy mouku rozmícháme ve smetaně, vlijeme do paprikáše a ještě krátce provaříme.
Zveřejněno 8. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketa / patizon na paprice - bleskový bezmasý paprikáš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8QVg
Moje poznámka
Cuketa / patizon na paprice - bleskový bezmasý paprikáš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8QVg
Nejnovější recepty
Segedínský závitek
Přidáno před 11 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 11 hodinami
Pikantní vepřová žebra
Přidáno před 11 hodinami
Chalupářská játra
Přidáno před 12 hodinami
Jarní ptáček
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové rizoto s medvědím česnekem, sušenými rajčaty a čedarem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
annaval před 6 hodinami
Špagety Carbonara
AnnaGrabmylerova před 9 hodinami
Bábovka z pudinku
Jakubaru před 9 hodinami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Ewush před 9 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Antonausprag před 11 hodinami
Nadýchaný perník z kyšky
MonkaF před 11 hodinami
Gyros kuřecí proužky na smetanové zelenině
Lucie1001 před 12 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
TondaJ před 12 hodinami
Americké čokoládové cookies
SofieA před 12 hodinami
Suroviny:
cuketa,
cibule,
máslo,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
vývar,
sůl,
smetana zakysaná
Komentáře (3)