Bulharská čočková polévka
Bulharská čočková polévka je aromatický a výživný pokrm, který vás zahřeje a potěší svou bohatou chutí. Tato polévka je skvělé jídlo i pro vegetariány, kteří si pochutnají na jejích bohatých, ale přitom jednoduchých ingrediencích.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 315 kJ / 1 031 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,80 g |
Tuky | 7,60 g |
Vláknina | 85,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,20 g |
Sacharidy | 132,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čočku propláchneme, zalijeme vodou a necháme cca hodinu namáčet.
Krok 2: Přilijeme vývar, přidáme jemně krájené šalotky a vaříme do změknutí čočky.
Krok 3: Mrkev a řapíky celeru očistíme, nakrájíme a vložíme do polévky 10 minut před koncem varu. Přilijeme pasírovaná rajčata a dovaříme.
Krok 4: Polévku dochutíme solí, čubricou a necháme přejít varem.
Krok 5: Hotovou posypeme nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 21. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bulharská čočková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kq26
Moje poznámka
Bulharská čočková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kq26
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 14 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 20 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 22 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 22 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno 31. 3. 2025 06:01
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička z trouby
lunav1 před 1 hodinou
Bramborové špecle
ZboSy před 2 hodinami
Boloňská omáčka
Moanka před 2 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 12 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 13 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 14 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 15 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 16 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 16 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 16 hodinami
Suroviny:
čočka,
celer,
mrkev,
cibule šalotka,
vývar zeleninový,
pasírované rajčata,
feferonka,
koření čubrica,
sůl,
petržel
Komentáře (1)