Polenta s pečenou zeleninou
Polenta je kukuřičná kaše, která je se běžně připravuje v zemích jihovýchodní Evropy. Připravuje se jako příloha k dušeným jídlům, ale skvěle chutná i s pečenou zeleninou. V receptu tak zužitkujete čerstvou zeleninu ze zahrádky.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 478 kJ / 592 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,07 g |
Tuky | 20,35 g |
Vláknina | 18,58 g |
Cholesterol | 9 mg |
Sodík | 340 mg |
Sůl | 1,13 g |
Sacharidy | 78,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Vložíme do zapékací misky, zakapeme olejem, okořeníme a promcíháme.
Krok 2: Misku se zeleninou dáme do trouby na 180 stupňů, pečeme do změknuti, na posledních pár minut přepneme na gril.
Krok 3: Do vyšší pánve nebo kastrolu vlijeme vodu, přivedeme k varu a po troškách za stálého míchání sypeme polentu.
Krok 4: Vaříme na mírném plameni za občasného míchání cca 10 minut. Vypneme a přidáme máslo a sýr.
Krok 5: Servírujeme polentu zalitou zeleninou.
Zveřejněno 13. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polenta s pečenou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xmj8
Moje poznámka
Polenta s pečenou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xmj8
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 13 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 14 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 9 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 9 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 10 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 10 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 11 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 11 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 12 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 12 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 12 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
JanaVoza před 13 hodinami
Suroviny:
polenta instantní,
voda,
máslo,
sýr parmazán strouhaný,
cuketa,
mrkev,
kapie,
žampióny,
česnek,
cibule šalotka,
feferonka,
tymián sušený,
pepř citronový,
olej olivový,
sůl
Komentáře (2)