Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hamburger se slaninovým džemem

O slaninový džem, karamelizovanou cibulku a pikantní česnekovou omáčku je ozvláštněn tento výtečný hamburger. Na rodinnou oslavu či zahradní slavnost s přáteli je tento pokrm tím pravým, čím pohostit. Tak rozpalte grily a pusťte se do toho.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

AlegroBravo AlegroBravo

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 553 kJ /
1 566 kcal
Bílkoviny232,11 g
Tuky58,32 g
Vláknina11,22 g
Cholesterol 577 mg
Sodík 1,20 g
Sůl2,79 g
Sacharidy26,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na grilovacím tácu nebo na pánvi necháme na másle zkaramelizovat cibulku s hnědým cukrem a balsamicem. Dochutíme solí. Zároveň zrovna opečeme i anglickou slaninu. Krok 2: Hovězí maso pomeleme a rozdělíme na 6 burgerů.
Maso osolíme a opepříme. Krok 3: V mezičase vyrobíme česnekovou omáčku a necháme ji v lednici chvíli rozležet. Krok 4: Roztopíme gril na 200 °C a grilujeme z obou stran 3 až 4 minuty. Přidáme na maso 2 plátky čedaru a necháme roztéct. Rozříznuté bulky dáme na gril a lehce opečeme z vnitřních stran. Krok 5: Spodní stranu ogrilované bulky potřeme připravenou česnekovou omáčkou, přidáme salát, zkaramelizovanou cibulku, maso, rajče, okurky a slaninový džem. Vrchní část bulky potřeme BBQ omáčkou.

TIP: Letní osvěžující nápoje v alko i nealko verzi

Zveřejněno 30. 5. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEp6W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEp6W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

AlegroBravo: děkuju :-K

:-)zajímavý recept :yes: a díky Eja 57 za slaninový džem :yes: ten mi v receptu chyběl :-K

Eja57: děkuju;-):-K

Můžeš, prosím, upřesnit, co je to slaninový džem ? Případně jak si ho doma připravit, nebo kde se dá koupit ? Díky:-)

Suroviny:
maso hovězí, bulka, slanina anglická, sýr chedar, cibule červená, okurky sterilované, rajče, marmeláda, sůl, pepř mletý, česnek, ocet balsamiko, cukr hnědý, máslo, smetana zakysaná, majonéza, česnek, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu