Bublanina pro pokročilé
K létu neodmyslitelně patří nadýchaná a vanilkovou provoněná bublanina. Na povrch můžete použít zralé třešně anebo jahody. Tento moučník bude zaručeně příjemnou sladkou tečkou nejen u nedělní kávy.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 781 kJ / 4 011 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,48 g |
| Tuky | 150,17 g |
| Vláknina | 23,30 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 2,68 g |
| Sůl | 2,26 g |
| Sacharidy | 564,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků, špetky soli a dvou lžic cukru moučka vyšleháme pevný sníh, který dáme do lednice.
Krok 2: Šest žloutků pomalu šleháme, postupně přidáváme odvážený cukr krystal, vanilkový cukr, citronovou kůru, šťávu a postupně při houstnutí, vlažnou vodu. Vyšleháme doběla a pomalu za stálého šlehání přiléváme olej.
Krok 3: Pokračujeme ve šlehání a po lžících přidáváme mouku. Když zůstanou tak tři nebo čtyři lžíce mouky, přidáme do ní půl lžičky jedlé sody, rozmícháme a přidáme k těstu.
Krok 4: Těsto jemně prošleháme, poté pomalu a opatrně vmícháme sníh.
Krok 5: Plech vyložíme pečicím papírem. Vylijeme těsto, poklademe třešněmi a vložíme do trouby. Pečeme na střední příčce 15 minut na 210 °C na horní a spodní ohřev a potom na 180 °C dalších 25 minut jenom spodní ohřev.
Krok 6: Řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou. V horkovzdušné troubě pečeme na střední příčce na 180 °C 12 minut a poté na 160 °C dalších 15 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny a po vytažení musí vyjít suchá.
Zveřejněno 8. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bublanina pro pokročilé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22Oj
Moje poznámka
Bublanina pro pokročilé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22Oj
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 15 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 16 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 18 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 12 minutami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 33 minutami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 1 hodinou
Domácí chléb II.
Penkapa před 2 hodinami
Bramboračka
danal před 3 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 11 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 14 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 15 hodinami
Tématické fráze:
bublanina recept,
jak dlouho péct bublaninu,
bublanina se sodou,
albert bublanina,
nadýchaná jahodová bublanina,
bublanina albert,
jahodový bublanina,
bublanina ze špaldy,
bublanina,
báječná bublanina,
luxusní bublanina,
recept na bublaninu,
nejlepší recepty.cz nadýchaná bublanina,
bublanina z jedlé sody,
bublanina jedlá soda,
nejlepší bublanina,
bublanina ze sody,
těsto na bublaninu s olejem,
merunkova bublanina nadychana,
babiccina tresnova bublanina
Suroviny:
třešně,
vejce,
cukr vanilkový,
cukr krystal,
voda,
olej slunečnicový,
mouka polohrubá,
šťáva citronová,
kůra citronová,
soda jedlá,
sůl,
cukr moučkový
Komentáře (89)