Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 550 kJ / 132 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,80 g |
| Tuky | 11,12 g |
| Vláknina | 0,96 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,20 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 5,58 g |
Postup přípravy
Vyhněteme hladké a jemné těsto, olej přidáváme v polovině hnětení. Těsto necháme asi 50 minut pod čistou utěrkou, poklopem nebo igelitem kynout, aby neoschlo. Krok 2: Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučený vál, překládáme těsto od okraje ke středu, pootočíme o 90 stupňů a překládáme, abychom z těsta vytlačili přebytečný vzduch. Mouky přidáváme jen minimálně, aby se těsto nelepilo. Můžeme si pomoci stěrkou na těsta.
Vzniklý bochník vložíme do pedigové kulaté ošatky (misky nebo cedníku), kterou vysypeme bramborovým nebo kukuřičným škrobem. Necháme už jen 20 minut kynout pod čistou utěrkou, poklopem nebo igelitem, kvůli oschnutí.
Do ošatky vkládáme těsto pěknou stranou dolů, překládaná strana zůstává nahoře, aby těsto bylo po upečení krásně hladké. Do misky nebo cedníku to uděláme naopak. Krok 3: Pečení v hliníkové remosce:
Zapneme remosku. Jakmile je nahřátá, vyklepneme nakynutý chleba na pečicí papír, se kterým ho vložíme do remosky, postříkáme slanou vodou a nařízneme na pár místech, aby nepopraskal. Pečicí papír nesmí být příliš vysoký, aby se nedotýkal přiklopeného víka. V případě pečení chleba v remosce není třeba zapařování. V remosce ho pečeme cca 40 minut. Jakmile bochník zní dutě na poklep, je hotový. Krok 4: Pečení v teflonové remosce:
Teflonová remoska se nahřívá vodou. Po nahřátí vodu vylijeme a vložíme bochník chleba, který opět postříkáme slanou vodou a nařežeme na několika místech. V případě, že se povrch chleba rychleji peče, položíme na něj alobal. Do teflonové remosky nemusíme dávat pečicí papír. Chleba dáme vychladit na kovovou mřížku. Krájíme, až je vychladlý.
Zveřejněno 28. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chleba z remosky bez lepku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KJm8
Moje poznámka
Chleba z remosky bez lepku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KJm8
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 6 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 9 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 10 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 11 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 12 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 13 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 14 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 15 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 15 hodinami
Suroviny:
dýňová mouka,
voda,
jitrocel,
vláknina jablečná,
voda,
ocet,
olej,
sůl,
cukr,
droždí čerstvé
Komentáře (5)