Ostružinové poháry
Jemně sladkokyselá chuť ostružin je osvěžující. Proto je lze dobře využít v dezertech. Ovoce a kokosový pudinkový mascarpone krém spolu vytvoří příjemný chuťový zážitek. Bude těžké vydržet čekat, než se pohárky trošku rozleží v chladničce.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 054 kJ / 2 403 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,83 g |
| Tuky | 119,01 g |
| Vláknina | 28,59 g |
| Cholesterol | 185 mg |
| Sodík | 357 mg |
| Sůl | 0,57 g |
| Sacharidy | 280,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ostružiny rozmačkáme a krátce povaříme. Propasírujeme je přes husté síto - cedník nebo pasírovač, přidáme cukr, mletou skořici podle chuti, kukuřičný škrob rozmícháný ve 20 ml vody a za stálého míchání velmi krátce povaříme. Odstavíme a za občasného promíchání necháme zchladnout. K urychlení můžeme použít studenou vodní lázeň.
Krok 2: Do větší části mléka vsypeme cukr, zahřejeme a pak za stálého míchání vlijeme zbytek mléka s rozmíchaným pudinkovým práškem. Krátce povaříme, odstavíme a za občasného promíchání necháme vychladnout. Opět můžeme použít studenou vodní lázeň.
Krok 3: Studený pudink vyšleháme s mascarpone do hladkého krému.
Krok 4: Do pohárků střídavě vrstvíme obě směsi a prokládáme piškoty.
Krok 5: Necháme několik hodin odležet v chladničce, hmota zpevní a taktéž zvláční piškoty. Necháme nejraději do druhého dne. Pak dozdobíme povrch a podáváme.
Zveřejněno 17. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostružinové poháry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yZ5z
Moje poznámka
Ostružinové poháry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yZ5z
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 9 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 16 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 8 minutami
Domácí piškoty
Marjet před 2 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 3 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 4 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 5 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 5 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 5 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 5 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 5 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 6 hodinami
Suroviny:
ostružiny,
cukr krupice,
skořice mletá,
škrob kukuřičný,
voda,
mléko,
cukr krupice,
pudink kokosový,
mascarpone,
piškoty,
šlehačka,
ostružiny,
meduňka
Komentáře (11)
Jani, tak já mám už ostružiny delší dobu, dozrávají postupně. Je mi jasné, že záleží na odrůdě. Úroda je letos bohatá.