Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaný zelný salát

Marinovaný zelný salát je osvěžující a chutnou variantou tradičního salátu. Křupavý a jemně pikantní bude osvěžující v letních dnech, také jako ideální příloha ke grilovaným masům, nebo sýrům.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min bez doby marinování

20 min (20 min příprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 409 kJ /
1 293 kcal
Bílkoviny19,14 g
Tuky77,46 g
Vláknina33,76 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,33 g
Sůl15,40 g
Sacharidy113,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistíme zeleninu a nastrouháme nebo nakrájíme zelí do větší uzavíratelné mísy. Přidáme plátky česneku nebo prolisujeme stroužky, mrkev nakrájenou na jemné nudličky, případně můžeme přidat jablko nakrájené na nudličky. Vše promícháme. Krok 2: Všechny uvedené přísady na marinádu dáme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Krok 3: Nalijeme na připravené zelí v míse a necháme v chladu marinovat nejlépe do druhého dne nebo alespoň 4 hodiny.

TIP: Zkuste ze zelí i salát Coleslaw

Zveřejněno 4. 2. 2020

Poznámka autorky Marie Svarcova

Podáváme k různě upravenému masu, k pečeným bramborám, zapečeným těstovinám apod. Salát je svěží, křupavý a plný vitamínů. Kdo má rád, může přidat chilli papričku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný zelný salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/74qy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný zelný salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/74qy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

tara23: :-) díky, asi jsem špatně viděla ;-) Užij si krásnou neděli :-K

Marie Svarcova: Maruško nic ti neuteklo. Před chviličkou jsem vložila :-D

tara23: :-)Omlouvám se, že mi unikl komentář, moc děkuji dodatěčně i za foto.a přeji krásný den :-K

salát jsem připravila na zítřek pro návštěvu. přidala jsem 1 červenou kapii. I když ještě není uleželý je výborný<3
Přidala jsem fotečku

zdenka.s: :-) to prostě musíš zkusit :-) děkuji za komentář a přeji krásný, pohodový večer:-K

Maruško,ten salát vypadá hóódně lákavě , mám obavu, že s ním dopadnu jako se Skvělými okurkovými řezy :-D tz. nestačit dělat :-):-):-) hezký večer :-K

MlsnaVeverka: :-) moc děkuji za nilý komentář:-K přeji krásný večer

Tento salát se nikdy nepřejí.
Děkuji za recept????

KatkaCechova: :-) moc děkuji za komentář a těší mě, že chutnal :-K Přeji krásný víkend

Druhý den, k pečenému vepřovému masu a opečeným bramborám výborné!

maruska64: :-)moc děkuji za milý komentář, potěšilo mě, že chutnal :-K Přeji krásný večer a celý víkend

Marie Svarcová dlouho jsem hledala dobrý recept na zelný salát jako přílohu a náhodou jsem objevila ten váš ,který nemá chybu .Našla jsem ho před 14 dny a už ho dnes dělám po třetí ,moc moc děkují a všem kdo váha doporučují :-)

nalim122: :-)děkuji za milý komentář, jsem ráda, že chutnal (každý si přidá čeho rád víc <3) Hezký zbytek neděle

Salát nemá chybu, hlavně druhý den. Je totálně k sežrání. přidal jsem pouze trochu víc octa.

Tématické fráze:
zelný salát, zelný salát recept, marináda na zelný salát, recept zelný salát, recept na zelný salát, recepty zelný salát

Suroviny:
zelí bílé hlávkové, mrkev, česnek, jablko, olej, ocet vinný, cukr, sůl, bobkový list, pepř černý, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu