Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Černá buchta bez vajec s ananasem a višněmi

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chladnutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 1 plech

Hrnek = 250 ml. Množství na hluboký plech 32x23 cm.

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 624 kJ /
3 734 kcal
Bílkoviny57,20 g
Tuky107,93 g
Vláknina29,19 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 541 mg
Sůl1,96 g
Sacharidy618,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 ° C a plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Promícháme všechny sypké suroviny a zvlášť všechny tekuté. Smícháme sypké i tekuté dohromady, vmícháme ovoce a vlijeme do připraveného plechu. Krok 3: Dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme než těsto "vyskočí", cca 6-8 minut. Poté snížíme teplotu o 10 ° C a dopečeme cca 20-25 minut, podle trouby. Propečenost zkusíme špejlí. Po upečení necháme na mřížce zcela vychladnout. Krok 4: Když je korpus vychladlý, uvaříme v ovocné šťávě hustý pudink. Vlijeme na korpus a necháme
ztuhnout v chladu. Krok 5: Nakrájíme a můžeme před podáváním dozdobit šlehačkou a kousky ovoce.

TIP: Recepty na oblíbené hrníčkové moučníky s ovocem

Zveřejněno 16. 4. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYxN7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYxN7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Nadja: :-) děkuji, je to zajímavé :-K

Marie Svarcova: Když máš vyzkoušeno, tak určitě neměň. Mne to jen zarazilo, protože jsem to nikdy neslyšela. Máš-li chuť, podívej se tady: cs.wikipedia.org/wiki/Kyp%C5%99ic%C3%AD_pr%C3%A1%C5%A1ek ;-)

Nadja: :-) děkuji za informaci, já jsem ten recept dostala asi před 15 -20 lety a už podle něj peču celou dobu a nikdy nebyl problém - vždy je upečený korpus velmi dobrý tak na tom nic měnit nebudu. Možná to má ještě jiný důvod ale netuším jaký a zeptat už se nemohu - je mi líto. :-K Hezký zbytek večera, :-K

Marie Svarcova: Maruško, děkuji za odpověď, ale prášek do pečiva již kyselou složku nebo složky obsahuje, takže není nutné přidávat ocet, spíše naopak. Tím se jen urychlí reakce a prášek nebude správně působit v troubě.

Nadja: :-) děkuji za komentář a přesně tak funguje i prášek do pečiva také pění když se přidá ocet - zkusila jsem to . :-K Přeji krásný den

Jaký účel plní ocet v těstě? Vím, že je nutný v případě použití sody, aby se uvolnil oxid uhličitý pro nakypření těsta. Ale při použití prášku do pečiva?

Suroviny:
mouka hladká, prášek do pečiva, cukr krupice, kakao, sůl, ananas, olej slunečnicový, esence vanilková, ocet, ananas, kompot, šťáva višňová, voda, sirup višňový, pudink, šlehačka, ovoce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu