Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvový krém se zázvorem a hráškem

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Obliba krémových polévek stoupá, mají mnoho výhod. Jsou rychle hotové, stačí pár základních surovin, které máte většinou doma, zvládnou ji i začátečníci , zasytí a zahřeje. Takže připravte si suroviny a jdeme na to.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 282 kJ /
1 501 kcal
Bílkoviny37,15 g
Tuky63,32 g
Vláknina53,16 g
Cholesterol 192 mg
Sodík 810 mg
Sůl1,85 g
Sacharidy171,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou mrkev a brambory nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Zázvor očistíme a nastrouháme, česnek nakrájíme na plátky. Krok 2: Na másle zpěníme cibuli, přidáme česnek, mrkev a brambory, osolíme, opepříme a orestujeme. Krok 3: Zalijeme vývarem, přidáme zázvor a povaříme doměkka. Krok 4: Pak rozmixujeme tyčovým mixérem a přilijeme smetanu a mražený hrášek. Krok 5: Dochutíme solí a prohřejeme. Podáváme s opečenými krutonky.

TIP: Krutonky - jak je připravit?

Zveřejněno 11. 4. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpmVM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpmVM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Monika146: Děkuji :-K

Moc hezké foto, láká k okamžitému ochutnání polévky ;-)

Moanka: To je krásný, právě pro inspiraci tady jsme, jsem ráda, že Vám polévka chutnala. :-K

RubyRom: Nakonec se mi přece jen trochu zadařilo... ;-) Polévka nám moc chutnala... <3 Jsem ráda, že jsem mezi Vás na Topky přišla, hned je to vaření radostnější a jídelníček bohatší... :-8

Moanka: Moc děkuji za hezké foto :-K

Moanka: Moc děkuji za vyzkoušení a mám radost :-K:-K

Tak za mne/za nás pět hvězdiček! Moc dobrá polévka. Ten zázvor v ní dělá své... <3
Jen foto tentokrát nepřidávám, protože si talíř dozdobila malá a asi to není ke zveřejnění. :-D Tak příště... ;-)
Pochutnali jsme si a rozhodně řadíme do receptáře oblíbených... <3:-K

Eja57: Já dávám hvězdičky vždy po uvaření receptu. :-) A tento víkend u nás mrkvový krém rozhodně nebude chybět... ;-)<3

Nějak se tu zapomíná na hvězdičky. A tento recept si je jistě zaslouží:-K Posílám.
Kdo nemůže laktosu použije kokosové mléko. Vařím hodně podobně a je to s ním moc dobré.

Moanka: Moc děkuji, určitě vám bude chutnat. :-K

Dost souhlasím s paní Marií. Polévka je příliš krásná. Chutná i z fotky… 😋 O víkendu bude na našem stole. 😉👌

Marie Svarcova: Maruško, moc ti děkuji :-K

:-)<3:yes::yes: nádherné foto , polévku dělám ale tak krásnou jsem ji nikdy neměla :-K

Suroviny:
mrkev, brambory, máslo, cibule, česnek, zázvor čerstvý, vývar zeleninový, smetana, sůl, pepř mletý, hrášek mražený, krutony

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu