Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pašticada

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min Bez doby odležení

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, Bez doby odležení)

Tato kořeněná omáčka s vyzrálým hovězím masem si zcela jistě najde své příznivce. Díky naložení je maso křehké a šťavnaté a delikátní omáčka plná zeleniny. Zkuste ochutnat, zajisté budete spokojeni.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 148 kJ /
2 664 kcal
Bílkoviny290,87 g
Tuky106,18 g
Vláknina20,59 g
Cholesterol 658 mg
Sodík 2,69 g
Sůl6,40 g
Sacharidy49,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso prošpikujeme klínky slaniny a části mrkve. Osolíme a opepříme. Krok 2: Zbytek mrkve nakrájíme do pekáče, stejně s celerem a cibulí. Maso potřeme hořčicí, přidáme koření a zalijeme vínem. Dáme přes noc do lednice. Krok 3: Druhý den maso vytáhneme a na sádle opečeme ze všech stran. Krok 4: Přidáme všechnu marinádu i se zeleninou, protlakem, švestkami a dle potřeby dolijeme vývar. Vložíme do trouby a pečeme zakryté na 180 °C úplně doměkka. Krok 5: Když je maso měkké, vytáhneme ho. Vše, kromě bobkového listu a hřebíčku, v pekáči rozmixujeme na omáčku. Krok 6: Maso nakrájíme a dáme do omáčky prohřát. Podáváme s bramborovými noky.

TIP: Jak na bramborové noky

Zveřejněno 6. 8. 2023

Poznámka autorky mika59

Zdroj: 24 Chorvatsko..upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pašticada

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR2jN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pašticada

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR2jN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-Q:yes::-K

To má zajímavý název! Před rozkliknutim jsem čekala nějakou spešl paštiku - a ono zatím masíčko!:-D

:-)<3:yes::yes: recept i foto se mi moc líbí :-K

Suroviny:
svíčková falešná, mrkev, česnek, slanina uzená, koření hřebíček, celer, mrkev, cibule, sádlo, hořčice plnotučná, víno červené, švestky sušené, protlak rajčatový, bobkový list, vývar masový

Přidat fotografie receptu