Indický květák s bramborem - Aloo Gobi
Indická kuchyně je tak velká a rozmanitá jako jejich země. Proto si získává stále víc a víc příznivců, kteří dokážou ocenit její specifickou a nezaměnitelnou chuť. To, že se neobejde bez výrazného koření, poznáte i při této úpravě květáku.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 398 kJ / 573 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,07 g |
Tuky | 33,34 g |
Vláknina | 20,17 g |
Cholesterol | 78 mg |
Sodík | 41 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 51,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hlubší pánvi rozehřejeme ghí, přisypeme římský kmín a necháme rozvonět. Přidáme nakrájenou cibuli a krátce orestujeme.
Krok 2: Přidáme ostatní koření, včetně protlaku a promícháme. Přilijeme vodu a přidáme brambory nakrájené na kostičky. Osolíme a vaříme cca 10 minut.
Krok 3: Potom vložíme květák rozebraný na malé růžičky a vaříme do změknutí. Všechnu tekutinu necháme vyvařit.
Krok 4: Přisypeme hrášek a necháme ho pár minut prohřát
Krok 5: Hotový pokrm posypeme čerstvým koriandrem.
Zveřejněno 13. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Indický květák s bramborem - Aloo Gobi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp0xM
Moje poznámka
Indický květák s bramborem - Aloo Gobi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp0xM
Nejnovější recepty
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 1 hodinou
Boží milosti
Přidáno před 13 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 23 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické palačinky
Coolbins před 1 hodinou
Argentinská křídla
wimra před 2 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Moanka před 2 hodinami
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 9 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 10 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 11 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 11 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 11 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 13 hodinami
Suroviny:
brambory,
květák,
cibule,
římský kmín mletý,
zázvor,
česnek sušený,
koření garam masala,
koření,
protlak rajčatový,
chilli,
kurkuma,
hrášek mražený,
ghee,
sůl,
koriandr čerstvý
Komentáře (2)