Indický květák s bramborem - Aloo Gobi
Indická kuchyně je tak velká a rozmanitá jako jejich země. Proto si získává stále víc a víc příznivců, kteří dokážou ocenit její specifickou a nezaměnitelnou chuť. To, že se neobejde bez výrazného koření, poznáte i při této úpravě květáku.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 398 kJ / 573 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,07 g |
Tuky | 33,34 g |
Vláknina | 20,17 g |
Cholesterol | 78 mg |
Sodík | 41 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 51,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hlubší pánvi rozehřejeme ghí, přisypeme římský kmín a necháme rozvonět. Přidáme nakrájenou cibuli a krátce orestujeme.
Krok 2: Přidáme ostatní koření, včetně protlaku a promícháme. Přilijeme vodu a přidáme brambory nakrájené na kostičky. Osolíme a vaříme cca 10 minut.
Krok 3: Potom vložíme květák rozebraný na malé růžičky a vaříme do změknutí. Všechnu tekutinu necháme vyvařit.
Krok 4: Přisypeme hrášek a necháme ho pár minut prohřát
Krok 5: Hotový pokrm posypeme čerstvým koriandrem.
Zveřejněno 13. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Indický květák s bramborem - Aloo Gobi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp0xM
Moje poznámka
Indický květák s bramborem - Aloo Gobi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp0xM
Nejnovější recepty
Jarní polévka s růžičkovou kapustou
Přidáno před 5 hodinami
Mini mazance s meruňkami
Přidáno před 5 hodinami
Biskupský beránek
Přidáno před 20 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 22 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 22 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zvěřinový guláš
Sumaru před 33 minutami
Šlehačkový beránek
Piafka před 40 minutami
Květákovo-brokolicová polévka s rybičkama
RomanaMonika před 47 minutami
Biskupský beránek
janina8 před 1 hodinou
Knedlík z polenty
Denade před 1 hodinou
Kokosový beránek
Mikinka30 před 1 hodinou
Velikonoční nádivka - jak ji dělám já
Blazenka před 2 hodinami
Hrníčková bábovka
káťa před 2 hodinami
Mazanec
VeraStranska před 2 hodinami
Segedínský guláš
Dasa89 před 2 hodinami
Suroviny:
brambory,
květák,
cibule,
římský kmín mletý,
zázvor,
česnek sušený,
koření garam masala,
koření,
protlak rajčatový,
chilli,
kurkuma,
hrášek mražený,
ghee,
sůl,
koriandr čerstvý
Komentáře (2)