Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italské lasagne s listovým špenátem, mozzarellou a parmazánem

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie82 kJ /
20 kcal
Bílkoviny0,54 g
Tuky0,12 g
Vláknina0,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na teflonové pánvi s olivovým olejem osmahneme cibulku. Přidáme mražené kostky špenátu, posolíme, přidáme cca 1 kávovou lžičku sušeného česneku, špetku podravky a pepř. Vše krátce podusíme, aby se špenát rozmrazil, cca 3 minutky pod pokličkou. Krok 2: Ve vodě si mezitím uvaříme lasagne. Do zapékací mísy vkládáme postupně plátky těstovin, parmezánu, špenátu, takhle 4x, zakončíme kolečky rajčat a mozzarelly. Krok 3: Posypeme sušeným drceným oreganem a pokapeme olivovým olejem. Dáme zapéct na 250°C cca
10 minut, aby byly okraje a sýr krásně zlaté.

Zveřejněno 17. 4. 2010

Poznámka autorky k.radulka

Pokud držíte dietu, tak super obídek!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LZyA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LZyA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Dobrý den,chtěl bych se zeptat ohledně vaření těch lazaní,dávate celou porci do vroucí vody,nebo nějak postupně ? A na plech je dávaté hned po uvaření nebo necháte vychladnout ? Asi ty otázky zní hloupě,ale dělám to poprvé a nevím si moc rady s tím děkuji.

kubakubikula: také nevařím, a co vím, ani v Itálii se tak lasagne nedělají. Mrkni se na nějaký další recept a porovnej;-)

Zobrazit starší odpověď

Naprosto vynikající!! Odted mé oblíbené jídlo :-):-):-):yes::yes:

Vynikajicí, velká chvála :yes:

výýborné ;-)

zizala: jj to já ho dostal - tedy řekla jsem si o něj, jako svatební dar. je to fakt kvalitní, dovoz z Itálie ta 2 tis. ty levné za 300 nevím jak na tom jsou.:-*

Radko, to věřím, dávno po strojku na těstoviny toužím...no, asi nejsem dost hodná, Ježíšek s ním zase nějak nepočítá:-8:-))

zizalo jj ,je to cca 1 vejce na 100 gr. hladké mouky a plej, já vodu díky velkým vejcím nedávám ale jistě muže být.:yes:. Není nad domácí těstoviny. Mám i raviolový nástavec na těstovinový strojek- super!

Radulko, dekuji za upozorneni. Vejce sice kupuji, ale velikost Jumbo, casto mivaji dva zloutky a vypadaji skoro jako kachni, tak to snad nejak zvladnu..:-)):-)):yes:

300 g hladké mouky, 3 celá menší vejce, 1-2 lžíce oleje, 2-3 lžíce vody. Zabalit do potravinové fólie, nechat půl hodinky odpočinout, nedávám do ledničky. Je hladké, pružné, moc dobře se s ním pracuje. Válím ručně:-))

Danielo já mám domácí velká vejce, mouky dej radši méně:-8

Radulko, Zizalko, DEKUJI obema...:-K:-K:-K

klidně ho sem dej, mě to neva:yes:

Aha, máš pravdu, v tomto případě být předvařené musí. Omlouvám se, že jsem si nedostatečně přečetla recept :-8
Dani, máš SZ, abych tu nedělala konkurenci pod jiným receptem :-8

těsta si dělám hodně- do zásoby. 4 vejce a 500 gr. hladké mouky a olivový olej. Strojkem na těstoviny zozválím na plát a rozřeřu na pláty jak potřebuji. Nesolit! těsto je pak tuhé. a necháme odpočinout cca 1 hodinu v lednici.

Zizalko, Radulko, moc rada bych recept na domaci lasagne, prosim, prosim....:-K

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
lasagne s mozzarelou, italské těstoviny se špenátem, lasagne se špenátem a mozzarelou, dietni lasagne, těstoviny se špenátem a parmazánem, špenátové lazaně, prave italske lasagne, lasagne se špenátem, lasaně s listovým špenátem, italské lazaně, italské těstoviny s parmazánem, recepty s parmazánem, lasagne se špenátem a smetanou, špenátové lasagne s mozzarelou, lasagne se špenátem a rajčaty, lasagne kalorie, mozzarella kalorie, lasagne cena, italské špenátové lasagne, jídla s parmazánem

Suroviny:
olej olivový, cibulka, špenát listový, parmazán, sýr mozzarella, rajče, sůl, pepř, česnek sušený, koření oregáno, podravka

Přidat fotografie receptu