Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kostky na způsob zvěřiny s brusinkami

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 120 min

130 min (10 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Podzimní čas s sebou nese chutě lesa, zvěřiny a lesních plodů. Nevadí pokud nemáte zrovna v rodině nimroda, i z hovězího masa lze připravit úžasné jídlo s akcentem divočiny. Postará se o to jalovec a brusinky, které vyladí jídlo ke spokojenosti.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 943 kJ /
942 kcal
Bílkoviny94,36 g
Tuky50,69 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 223 mg
Sodík 1,80 g
Sůl4,40 g
Sacharidy24,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky o málo větší než na guláš. Maso osolíme, opepříme a v rozehřáté nádobě (kterou lze použít v troubě) restujeme ze všech stran na sádle a na kostičky pokrájenou špeku. Předehřejeme troubu na 170 °C (ne na horkovzduch). Krok 2: Zeleninu očistíme a nakrájíme nahrubo. K masu přidáme nasekanou cibuli, zeleninu a promícháme. Přidáme koření, hořčici a paprikovou pastu. Pozor pasta je slaná, přidáme nejprve jen 1 lžíci, pak teprve více podle chuti. Přidáme cukr. Promícháme, podlijeme vývarem a zakryté poklicí dáme do trouby na cca 90 -120 minut (podle kvality masa). Krok 3: Dle potřeby občas podlijeme malým množstvím vývaru a dusíme do změknutí masa. Poté dáme kostky masa stranou odstraníme bobkový list, jalovčinky a zeleninu v omáčce rozmixujeme. Nemusí být úplně jemná drobné kousky zeleniny nejsou na škodu. Krok 4: Do omáčky vmícháme brusinky a dochutíme dle vlastní chuti solí, pepřem nebo cukrem. Krok 5: Podáváme s knedlíkem nebo krupicovými noky ve tvaru válečků nebo tvarovaných dvěma polévkovými lžícemi.

TIP: Jak na noky, nočky, nebo gnocchi

Zveřejněno 10. 10. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Do omáčky lze přidat smetanu, citron apod, nedávala jsem ani nezahušťovala, omáčku zahustila rozmixovaná cibule se zeleninou. Kdo má potřebu zahustí jíškou nebo záklechtkou a provaří.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kostky na způsob zvěřiny s brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk2Lp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kostky na způsob zvěřiny s brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk2Lp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Anna Kocikova: :-) Děkuji :-K hezký večer

:yes::-K

Zdenka1: :-)děkuji za komentář - od toiho recepty jsou, aby si kařdý uvařil dle své chuti:-K Hezký zbytek dne

Dělám něco podobného buď z vepřového masa nebo ze zvěřiny. Dusím v pomalém hrnci, do šťávy přidávám trošku šípkové marmelády nebo povidel. Pokud je třeba zahustit, nastrouhám perník. Jako přílohu podávám vídeňský knedlík nebo bramboráčky. Je to velká mňamka<3 a posílám bodík:-K

mtvrdikova: :-) Děkuji za komentář, v Lidlu mají rajčatovou pastu (mnohem lepší než protlak), paprikovou pastu Červené zlato pálivé (hodně !) a lahůdkové. Stačí většinou 1 lžíce dle chuti. :-KKrásný den

Vypadá to krásně<3 ta papriková pasta se dá běžně koupit?

Suroviny:
maso hovězí, sůl, pepř mletý, sádlo, špek, cibule, mrkev, bulva celerová, pasta papriková, hořčice, cukr, bobkový list, jalovec, rozmarýn, vývar masový, brusinky,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu