Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec na hořčici

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Z kousku libové vepřové plece vykouzlíte pomocí hořčice velkou dobrotu. Pak je jen na vás, zda k lahodné smetanové omáčce zvolíte jako přílohu houskový knedlík, nebo dušenou rýži.

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 177 kJ /
2 193 kcal
Bílkoviny211,68 g
Tuky118,67 g
Vláknina8,05 g
Cholesterol 767 mg
Sodík 1,37 g
Sůl3,15 g
Sacharidy66,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou plec nakrájíme na malé kostičky, osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem. Krok 2: Ochucené maso vložíme do pánve a opékáme do zlatova. Krok 3: V hrnci si rozpustíme dvě lžíce vepřového sádla a vložíme na něj nahrubo nakrájenou cibuli a necháme zlehka osmahnout. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme dvě lžíce krystalového cukru a necháme velmi lehce zkaramelizovat, ale opravdu jen lehce. Krok 4: Následně přidáme nakrájenou mrkev na tenká kolečka a zamícháme. Krok 5: Do hrnce poté přidáme kostku masoxu a čtyři vrchovaté lžíce plnotučné hořčice. Lehce orestujeme a podlijeme cca 4 dl horké vody a necháme v mírném varu probublávat. Krok 6: Mezitím na pánvi dokončíme opékání kostek masa. Krok 7: Opečené maso přidáme do hrnce k omáčkovému základu a dusíme cca 30 minut. Jakmile je maso měkké, tak do připravené sladké smetany přidáme dvě lžíce hladké mouky – rozmícháme a přidáme do hrnce k masu a hořčicovému základu. Krok 8: Dobře promícháme a za častého míchání necháme na mírném ohni probublávat cca 10 minut. Krok 9: Do hotové omáčky přidáme najemno nakrájenou pažitku, oříšek másla a již nevaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem.

TIP: Jak udělat kypré houskové knedlíky - oblíbené recepty

Zveřejněno 23. 11. 2011

Poznámka autora Colombo65

Neskutečná dobrota a ta chuť - recept mám od známé :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M5xQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M5xQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Výborné jedlo! Troška som si postup a chronológiu upravil podľa seba, ale pôvodné suroviny som zachoval. Nakoniec som ešte pridal hrášok čo som mal navyše v chladničke. Vďaka za inšpiráciu, prikladám foto. :yes:

Mnohokrát Vám děkuji, že jste tento recept sdílel. Je to výtečné, rozhodně budu vařit častěji. Sice jsem neměla tolik hořčice, musela jsem polovinu nahradit kremžskou, ale i tak to bylo opravdu skvostné. Je vidět, že vaříte rád, jde Vám to :yes:

:-)<3:yes::yes: také u nás chutnalo :-K

Velká dobrota, přitom nic extra náročnýho. Za mě palec nahoru :yes:<3

Výborný recept, moc jsem si pochutnala.:yes:

Velmi, velmi jedlé<3

výborné-:yes:

Dnes jsem uvařila tuhle dobrotu a k tomu domácí knedlík . No co budu říkat,úplná mňamka :-):yes::-):-K

Dnes uvařeno a jednička !!! ... Sice je to trochu sladší omáčka, ale my takové moc rádi. Šmákli jsme si. :yes::-8 Příloha je výborná i rýže.

<3

Ahoj, zrovna jsem dojedla tuto dobrotu.Výborné,budu dělat častěji.Dávám velkou jedničku!:-8

Huz se to vari a moc se na to tesim, miluju horcici v jidlech, je to tak chutne....dik za inspiraci :-8

Vyzkoušela jsem není to špatné ale díky mrkvy hodně sladké. napodruhé jsem vařila bez mrkve a místo plnotučné hořčice dala dijonskou.Nemělo to chybu:-)

Ondřej:
Jsem velmi rád, že chutnalo ;-)

tak sem uvařil,. a musim říct je to vynikající :yes:

Načíst další komentáře (9)

Tématické fráze:
vepřové na hořčici, vepřové maso na hořčici, veprové na hořtici, plecko na hořčici, vepřové plecko na hořčici, vepřová plec, vepřová plec na pánvi, vepřová plec recepty burgundská omáčka, vepřová na hořčici, vepřové kostky na hořčici, vepřova plec na hořtici, plecko na hořtici, vepřové v hořčici, vepřové maso v hořčici, maso na hořčici, veprova plec recepty, veprove horcice, vepřová plec v hořčičné omáčce, veprove plecko s horcici, veprova plec v horcicove omacce

Suroviny:
plecko vepřové, cibule, mrkev, hořčice plnotučná, cukr krystal, smetana sladká, sůl, pepř mletý, kmín mletý, sádlo, máslo, masox hovězí, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu