Jehněčí guláš z tlakáče
Pro milovníky gulášů je tu speciální recept – jehněčí guláš! Díky velkým kusům masa a chutné příloze se po dojedení své porce nebudete moci zvednout od jídelního stolu. Příprava je jednoduchá, jen si na ni musíte vyhradit dostatek času.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 578 kJ / 2 767 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 181,72 g |
Tuky | 191,02 g |
Vláknina | 21,00 g |
Cholesterol | 743 mg |
Sodík | 3,05 g |
Sůl | 7,44 g |
Sacharidy | 59,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nadrobno a slaninu s petrželí na kostičky. Do hrnce dáme sádlo a slaninu. Po vyškvaření přidáme cibuli a restujeme dohněda, nespálit.
Krok 2: Přidáme maso a zprudka a krátce osmahneme. Zasypeme paprikou, vmícháme protlak, petržel, kmín, pepř, sůl a polovinu česneku. Zalijeme pivem a přivedeme k varu.
Krok 3: Podle chuti dáme nakrájenou feferonku a zalijeme vývarem tak, aby maso bylo potopené. Uzavřeme poklicí a po přivedení k varu, plamen snížíme a vaříme cca 45 minut.
Krok 4: Po uvaření zkusíme jestli je maso měkké. Guláš by měl dost hustý, ale kdo chce, může zahustit lžíci mouky rozmíchané ve vývaru nebo jíškou a necháme 20 minut provařit.
Krok 5: Nakonec vmícháme zbylý česnek, dle chuti dochutíme oběma pepři. Guláš podáváme s knedlíky, chlebem, bramboráčky nebo noky.
Zveřejněno 9. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí guláš z tlakáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQ7K
Moje poznámka
Jehněčí guláš z tlakáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQ7K
Nejnovější recepty
Velikonoční zajíček s vaječňákem
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohovo-makové švestkové knedlíky
Přidáno před 7 hodinami
Zapečený camembert s hruškou a šunkou
Přidáno před 7 hodinami
Malinová bublanina
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené brambory se šunkovými rolkami a zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Květák s koprovým přelivem
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 1 hodinou
Kuřecí roláda se šunkou a hráškem
Sahula před 3 hodinami
Mazanec bez vajec
EvaMl před 5 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
cernar před 6 hodinami
Sekaná v anglické slanině
Tystynka před 6 hodinami
Rýžové placičky "co lednice dala"
Wanilor před 7 hodinami
Zapečené brambory se šunkovými rolkami
Handour před 8 hodinami
Nejlepší špenát
joanam před 12 hodinami
Kuře na medu
Lubos74 před 16 hodinami
Suroviny:
maso jehněčí,
cibule,
česnek,
petržel,
slanina anglická,
pivo světlé,
paprika sušená sladká,
sádlo,
protlak,
bobkový list,
feferonka,
pepř cayenský,
vývar masový,
kmín celý,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (2)