Vepřová plec na hořčici
Z kousku libové vepřové plece vykouzlíte pomocí hořčice velkou dobrotu. Pak je jen na vás, zda k lahodné smetanové omáčce zvolíte jako přílohu houskový knedlík, nebo dušenou rýži.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 177 kJ / 2 193 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 211,68 g |
Tuky | 118,67 g |
Vláknina | 8,05 g |
Cholesterol | 767 mg |
Sodík | 1,37 g |
Sůl | 3,15 g |
Sacharidy | 66,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou plec nakrájíme na malé kostičky, osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem.
Krok 2: Ochucené maso vložíme do pánve a opékáme do zlatova.
Krok 3: V hrnci si rozpustíme dvě lžíce vepřového sádla a vložíme na něj nahrubo nakrájenou cibuli a necháme zlehka osmahnout. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme dvě lžíce krystalového cukru a necháme velmi lehce zkaramelizovat, ale opravdu jen lehce.
Krok 4: Následně přidáme nakrájenou mrkev na tenká kolečka a zamícháme.
Krok 5: Do hrnce poté přidáme kostku masoxu a čtyři vrchovaté lžíce plnotučné hořčice. Lehce orestujeme a podlijeme cca 4 dl horké vody a necháme v mírném varu probublávat.
Krok 6: Mezitím na pánvi dokončíme opékání kostek masa.
Krok 7: Opečené maso přidáme do hrnce k omáčkovému základu a dusíme cca 30 minut. Jakmile je maso měkké, tak do připravené sladké smetany přidáme dvě lžíce hladké mouky – rozmícháme a přidáme do hrnce k masu a hořčicovému základu.
Krok 8: Dobře promícháme a za častého míchání necháme na mírném ohni probublávat cca 10 minut.
Krok 9: Do hotové omáčky přidáme najemno nakrájenou pažitku, oříšek másla a již nevaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 23. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec na hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M5xQ
Moje poznámka
Vepřová plec na hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M5xQ
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 6 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 8 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 12 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 13 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 4 hodinami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 5 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 5 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 8 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 9 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 10 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 10 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 13 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 14 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 14 hodinami
Tématické fráze:
vepřové na hořčici,
vepřové maso na hořčici,
veprové na hořtici,
plecko na hořčici,
vepřové plecko na hořčici,
vepřová plec,
vepřová plec na pánvi,
vepřová plec recepty burgundská omáčka,
vepřová na hořčici,
vepřové kostky na hořčici,
vepřova plec na hořtici,
plecko na hořtici,
vepřové v hořčici,
vepřové maso v hořčici,
maso na hořčici,
veprova plec recepty,
veprove horcice,
vepřová plec v hořčičné omáčce,
veprove plecko s horcici,
veprova plec v horcicove omacce
Suroviny:
plecko vepřové,
cibule,
mrkev,
hořčice plnotučná,
cukr krystal,
smetana sladká,
sůl,
pepř mletý,
kmín mletý,
sádlo,
máslo,
masox hovězí,
mouka hladká
Komentáře (24)