Postup přípravy
2 celé skořice + 3 badyány na sucho provoníme na pánvi.
V jiném hrnci opečeme na sucho asi 4 cibule na větší kusy, kousky zázvoru a několik rozříznutých stroužků česneku.
Do velkého hrnce dáme horkou vodu, přidáme osmahlé cibule, zázvor, osmahlé koření, jednu velkou mrkev na kousky, dvě šalotky, kapustové růžičky, sójovou omáčku, rýžový ocet, trochu čerstvého koriandru, houby shiitake a pomalu vaříme s napůl přiklopenou pokličkou, asi 45 minut.
Uzené tofu na plátky osmažíme na trošce oleje se solí na pánvi.
Nudle uvaříme dle návodu. Krok 2: Do misky naservírujeme vývar, shiitake, růžičky, nudle, ozdobíme chilli papričkou, limetkou, čerstvým koriandrem, lístkem máty. Můžeme přidat bambusové plátky.
Zveřejněno 2. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje phở s houbami shiitake a uzeným tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qBy3
Moje poznámka
Moje phở s houbami shiitake a uzeným tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qBy3
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 1 hodinou
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 8 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 16 minutami
Putimské vepřové nudličky
Topmoni před 39 minutami
Maminčin vajíčkový salát
[email protected] před 1 hodinou
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
ZandaPanda před 1 hodinou
Rybí polévka
tomas.stoklasa před 1 hodinou
Vánoční štola z tvarohového těsta
beruna1 před 3 hodinami
Moravanské kuřecí nudličky
wimra před 3 hodinami
Sýrové karbanátky
Slaninova.L. před 4 hodinami
Jahodový likér
Jirka55221 před 5 hodinami
Domácí chleba
Samjda před 5 hodinami
Tématické fráze:
sušené houby shiitake recepty,
recepty s uzeným tofu,
tofu na cibulce
Suroviny:
houby shiitake,
tofu uzené,
skořice celá,
badyán,
cibule,
zázvor,
česnek,
pepř,
mrkev,
cibule šalotka,
kapusta růžičková,
omáčka sojová,
ocet rýžový,
koriandr,
chilli paprika čerstvá,
limetka,
máta,
nudle
Komentáře (2)
Jestli chcete shitake vývar, je dobré si ho udělat předem. Dělá se obdobne jako zeleninový, tj nakrájené syrové huby s nějakou zeleninou vaříte do odpaření 3/4 vody, poté odstavite, necháte mírně ochladnout a obsah rozmixujete tyčovým mixérem. Nalijete do menších sklenic (já dávám do 100ml), zavíčkujete a hodinu sterilizujete. Pri kratším času sterilizace byste musela mít vývar v lednici, takhle vydrží úplně v pohodě i ve špajzu.
Při vaření stačí jedna sklenice na 5 litrů.
Co se hub potom týče, už nepřidávám shitake, ale čerstvé shimei. Ty se ale přidávají až těsně před dovařením, tj cca 3-5 minut.