Směs zeleniny dušená na přepuštěném másle
Zeleninová směs je skvělou jednoduchou a lehkou variantou bezmasého pokrmu. Můžete do ní dát různé druhy zeleniny. V tomto případě jsme použili celer, kedluben, mrkev, baby špenát a bylinky. Hotovou směs servírujeme s vařenými bramborami.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 129 kJ / 748 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,36 g |
| Tuky | 40,88 g |
| Vláknina | 52,23 g |
| Cholesterol | 78 mg |
| Sodík | 1,01 g |
| Sůl | 2,28 g |
| Sacharidy | 46,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky, šalotku na drobné kostičky.
Krok 2: Do rozehřáté hluboké pánve dáme máslo a na něm nejprve zesklovatíme cibuli, poté přidáme kostičky zeleniny a restujeme cca 3-4 minuty, přidáme sůl a pepř.
Krok 3: Podlijeme polovinou horkého vývaru a na sníženém stupni tepla zakryté dusíme do částečného změknutí.
Krok 4: Poté dolijeme zbylý vývar a zahustíme troškou jíšky udělané z másla a hladké mouky v poměru 1:1.
Krok 5: Světlou jíšku maličko osolíme, vmícháme k zelenině a dovaříme doměkka.
Krok 6: Nakonec vmícháme opraný a okapaný špenát nebo medvědí česnek a necháme zavadnout. Přidáme čerstvé bylinky podle chuti a podáváme s vařenými bramborami.
Zveřejněno 25. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Směs zeleniny dušená na přepuštěném másle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XD565
Moje poznámka
Směs zeleniny dušená na přepuštěném másle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XD565
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 12 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 12 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 14 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 15 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 15 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 16 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 16 hodinami
Suroviny:
ghee,
kedlubna,
mrkev,
celer,
celer,
cibule šalotka,
vývar masový,
jíška máslová,
špenát baby,
sůl,
pepř mletý,
čerstvé bylinky
Komentáře (3)