Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 891 kJ / 2 364 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,60 g |
Tuky | 118,75 g |
Vláknina | 12,41 g |
Cholesterol | 333 mg |
Sodík | 721 mg |
Sůl | 1,98 g |
Sacharidy | 282,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z odměřeného mléka malou část odlijeme, později v něm rozmícháme kukuřičný škrob. Do rendlíku se silnějším dnem dáme zbytek mléka, zahuštěné mléko, smetanu, kukuřičný sirup, cukr, špetku soli a za častého míchání zahřejeme.
Krok 2: Přidáme mléko s rozmíchaným kukuřičným škrobem a už za stálého míchání necháme krátce zavařit.
Krok 3: Pak odstavíme a vmíchame na kousky nalámanou hořkou čokoládu, mícháme až do rozpuštění. Směs necháme za občasného promíchání vychladit.
Krok 4: Po zchladnutí vylijeme do zmrzlinovače a přístroj necháme cca 45 minut pracovat.
Krok 5: Pak zmrzlinu přendáme do plastové nádoby s víkem a uložíme ještě na 2-3 hodiny do mrazničky. Pak podáváme.
Zveřejněno 15. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládová zmrzlina IV
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KPmn
Moje poznámka
Čokoládová zmrzlina IV
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KPmn
Nejnovější recepty
Barevná vajíčka
Přidáno před 16 minutami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 32 minutami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 2 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 3 hodinami
Plněná jehněčí roláda
Přidáno před 4 hodinami
Domácí těsto kataifi
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevabčiči do trouby
Terenees před 1 hodinou
Bramborový guláš - buřtguláš
MonkaF před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
Bretik před 1 hodinou
Aljašská treska se smetanou
terezaST před 2 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova před 2 hodinami
Luxusně nadýchaný velikonoční mazanec (Svěceník)
Pettyna před 2 hodinami
Velikonoční mazanec
Mili5 před 2 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Eva1mamina před 3 hodinami
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Pajkujka před 3 hodinami
Suroviny:
mléko polotučné,
smetana ke šlehání,
mléko,
škrob kukuřičný,
cukr krupice,
čokoláda hořká,
kakao holandské,
sůl,
sirup kukuřičný
Komentáře (2)